12.03.2006 - İstiklâl Marşımızın Kabulünün 85. Yıl Dönümü Mesajı
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

 

Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin
İstiklâl Marşımızın Kabulünün 85. Yıl Dönümü
Münasebetiyle Yayınladıkları Mesaj

12 Mart 2006

 

Milli Şairimiz, gönül ve inanç adamı Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün seksen beşinci yılını bir kez daha saygı ve gururla hatırlıyoruz.

İstiklâl Marşımız, büyük Türk milletinin, niteliksiz, basiretsiz ve teslimiyetçi yöneticilerin elinde yok olmaya doğru yol aldığı bir dönemin yaşanmış bir kahramanlık ve kurtuluş destanıdır.

İstiklâl Marşımız, vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için ölümü göze almış milli kahramanların insanüstü bir mücadele ile Türk milletini ayağa kaldırma stratejisinin zafer tacıdır.

İstiklâl Marşımız, yalnızca günün manevi ikliminden etkilenmiş bir sanatçının hissiyatı değil, tarihin derinliklerinden gelen ve sonsuz bir geleceğe uzanan büyük Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet beyannamesidir.

İstiklâl Marşımız, milletimizin cephelerde kahramanca savaştığı bir dönemde, zaferle sonuçlanacak milli yükselişin sembolü olmakla kalmamış, beraberinde onu anlayabilmiş vicdanlarda Türk milletinin geleceğine de ışık tutmuştur.

Unutmayalım ki, İstiklâl Marşımız henüz istiklâl ile sonuçlanmamış bir savaşın sürdüğü bir dönemde yazılmış, hem kurtuluşun rehberi, hem de müjdecisi olmuştur.

Bu destanın her satırı, kanla ve inançla, sabır ve dirençle damla damla kaleme alınmış gerçek ve örnek bir doğruluş ve dirilişin, bağımsızlık aşkının ve hürriyet mücadelesinin tezahürüdür.

Bugün de başka yönleri ile büyük bir tehdit olarak ortaya çıkan emperyalizme karşı, bundan seksen beş yıl önce yaşadığı milli buhran neticesinde şaşkın, umutsuz, yılgın bir ruh haliyle, çaresizlik içinde kıvranan ve bir kurtarıcı arayan milletimizin muhtaç olduğu mesaj İstiklal Marşımızın derin anlamında saklıdır.

Üzülerek belirtmeliyiz ki bugün “Ezelden beri hür yaşamış” milletimize zincir vurmaya çabalayan çevrelere teslim olan zihniyet, bu muhteşem manzumenin derin anlamından habersiz onu bir müze eseri haline getirmeye çabalamaktadır.

“Korkma” diye başlayan dizeler bugün de en çok ihtiyaç duyduğumuz manevi heyecanın önemini vurgulamaktadır.

Milli varlığımıza tehditlerin giderek arttığı, korkakların, teslimiyetçilerin, gafillerin kol gezdiği günümüzde milli şairimizin bu haykırışını büyük Türk Milletine yürekten tekrarlamak bir milli görevdir: “Korkma”

Bu vesile ile bu destanın mimarları olan aziz şehitlerimize, kahramanlarımıza ve milli şairimize, en derin saygı, minnet ve şükran hislerimle Cenab-ı Allahtan rahmet dilerim.

Dr. Devlet Bahçeli
Milliyetçi Hareket Partisi
Genel Başkanı