12 Mart 2012 - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin İstiklal Marşımızın kabulünün 91. yıldönümü münasebetiyle yayınladıkları mesajı
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin
İstiklal Marşımızın kabulünün 91. yıldönümü münasebetiyle yayınladıkları mesajı.
12 Mart 2012

 

Türk milletinin bağımsızlığa düşkünlüğünün, özgürlüğe bağlılığının manzumesi olan İstiklal Marşımızın, kabul edilişinin 91’nci yıldönümünü hürmet ve hayranlıkla idrak ediyoruz.

Büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla somutlaşan, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanan, milletimizin şanlı ve iftihar edilecek mücadelesiyle zirveleşen istiklalimizin edebi dizeleri, elbette bizim için çok büyük değer ve önemdedir.

İstiklal Marşımız, tarihte esarete düşmemiş bir milleti boyunduruk altına alma girişimlerine karşı; milli vicdanların direnişini, vatan sevgisinin dirilişini ve yüreklerin diklenişini simgeleştirmiştir.

Her satırında özlemin ve her kelimesinde kudretin ifadeleri bulunan bu manzum haykırışın; kurtuluş mücadelemizin sesi, nefesi ve mesajı olduğu kuşkuya yer bırakmayacak kadar belirgindir.

Varlığımıza göz diken gafillerin ve şehit kanıyla sulanmış topraklarımızı kirletmeye cüret eden emperyalist mihrakların, bağımsızlığımıza zincir vuramayacağı istiklalimizin şiirsel beyanıyla herkese duyurulmuş ve ilan edilmiştir.

Büyük bir aşkla, inanmışlıkla kaleme alınan mısralar, bizim için müşterek bir cevher, Türk milletine mensubiyetten gurur duyanların ortak hazinesidir.

Verilen millet mücadelesini, gösterilen kahramanlıkları, çekilen çileleri ve bağımsız yaşama iradesini satırlarında destanlaştıran ve özetleyen İstiklal Marşımız, aziz milletimiz yaşadığı sürece ihtiva ettiği derin anlamıyla eskimeyecek ve kalplerde asılı durduğu yerden inmeyecektir.

Milletimizin birliği ve bütünlüğü, kardeşliğimizin mukaddimesi; bağımsızlık beyannamemizin bütününde ifadesini ve ruhunu bulmuş, görmesini ve almasını bilenlere bu kapsamda büyük nasihatler vermiştir.

Bu veciz ve vecd ile yoğrulmuş marşımız, milli vicdanlarda ebediyete kadar sahiplenilecek ve Türk milletinin şahdamarı olma özelliğini inşallah kesintisiz sürdürecektir.

Dileğim istiklal marşı yazmamıza neden olacak karanlık ve kasvetli dönemlerin bir daha geri gelmemesi ve Türk milletinin bin yıllık kardeşlik bağlarına ne pahasına olursa olsun arka çıkılmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 91’nci yıldönümünde, en başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, aziz şehitlerimize ve bu muhteşem eseri bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisi’nin muhterem üyelerine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını minnet ve şükran hislerimle yâd ediyorum