Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde Meydana Gelen Terör Saldırısı” hakkında yaptığı basın açıklaması. 3 Eylül 2012
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
“Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde Meydana Gelen Terör Saldırısı”
hakkında yaptığı basın açıklaması.
3 Eylül 2012

 

Türk milleti bölücü terör örgütü PKK’nın yeni ve alçak bir saldırısına daha maruz kalmıştır.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, PKK’lı militanların ağır ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırıda 10 vatan evladı şehit düşmüş, 3’ü ağır olmak üzere 7 Mehmetçik de yaralanmıştır.

Bu hain eylem bardağı taşıran damla olmuş, milli vicdanları infiale sürüklemiştir.

Türk milleti ayaktadır ama kayıplarına dayanacak sabrı kalmamıştır.

Acımız, hüznümüz tarifsiz; öfke ve nefretimiz tanımsızdır.

Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı temenni ediyorum.

Yaralı evlatlarımıza ise acil şifa dileklerimi iletiyor, hunhar terör saldırısını ve faillerini şiddetle lanetliyorum.

Bölücü haramzadelerin cüretkâr bir şekilde gerçekleştirdikleri söz konusu menfur saldırıda kamu binaları, askeri ve güvenlik üst ve lojmanları ahlaksızca hedef alınmıştır.

PKK terör örgütü alan ve eylem üstünlüğünü temin etmek için her yola başvurmakta, psikolojik avantaj oluşturmak adına her caniliği vicdansızca hayata geçirmektedir.

Şemdinli’den sonra Beytüşşebap’ın seçilmesi ve saldırıların bu ilçeye yönelmesi buna işaret etmektedir.

Sınır ötesinden sızdığı anlaşılan teröristlerin, Irak’ın kuzeyinden ikmal ve destek sağlayarak cinayetlerini arkası arkasına icra ettikleri bir kez daha teyit ve tescil edilmiştir.

Bu itibarla, artık AKP hükümeti bir karar vermeli, bölücülüğün fitne ve karargâh merkezi olan Kandil’i ve mücavir alanlarını yerle bir etmelidir.

Terörle huzur ve emniyet arasında tarafsız bir yer olmadığı mutlaka görülmeli ve bölücü terörün yok edilmesi amacıyla devletin tüm imkânları seferberlik anlayışıyla harekete geçirilmelidir.

Ayrıca bölücü hainlere umut ve heyecan kaynağı olacak niyet, teklif ve yaklaşımlardan kaçınmak için olağanüstü bir dikkat ve itina gösterilmesi zorunluluktur.

Bu nedenle, İmralı projesi olan yeni bir “akil adamlar” oluşturma çabasından ve girişiminden yol yakınken vazgeçilmelidir.

Milletimizin aklı ve iradesi her şeye kadir ve yeterlidir.

Zira fikri, zikri ve hedefi Türk milletinin bin yıllık kardeşliğini bozmaya, son yurdumuzdaki mevcudiyetimizi yıkmaya odaklı malum zihniyetlerden duyacak ve öğrenecek hiçbir şey yoktur.

Terörle arasına sınır çizmeyen, mesafe koymayan ve bölücülüğün yaygınlaşması için küstahça faaliyet içinde olan kim varsa Türk milletinin azameti ve yaptırımıyla en kısa sürede tanışmalı ve karşılaşmalıdır.

Türkiye bölücü terör belasından kurtarılmalı ve nifak yangını gecikmeksizin söndürülmelidir.

AKP hükümeti Türk milletinin birlik ve beraberliği daha fazla yara almadan müzakereci adımlardan, yılgın ve yavaş siyaset tercihlerinden acilen çıkarak aldığı millet görevini layıkıyla yerine getirmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi savaş şartlarını andıran bugünkü süreçte, her mücadelenin verilerek milletimize musallat olan terör musibetinin belinin kırılmasını her şeyden öncelikli görmektedir.

AKP hükümeti laf üretmemeli, bahanelere sığınmamalı ve zaafiyet içinde bulunmamalıdır.

Henüz zaman varken, anaları ağlatanları doğduğuna pişman etmeli, Türk devletinin güç ve kuvvetini siyasi kararlılık öncülüğünde ispatlamalıdır.

Bu kapsamda Başbakan Erdoğan ve hükümetinin önünde büyük ve tarihi bir sorumluluk durmaktadır.

Bilinmelidir ki, partimiz niteliği milli olan her müdahale ve hazırlığın yanında olacak, yanlış ve sakat gördüğü her uygulamayı da şuurlu bir şekilde eleştirecek ve uyarıcı işlevini gösterecektir.