Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Türk Halk Müziği Sanatçısı Sayın Neşet Ertaş’ın Vefatı” münasebetiyle yayınladıkları taziye mesajı. 26 Eylül 2012
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
“Türk Halk Müziği Sanatçısı Sayın Neşet Ertaş’ın Vefatı”
münasebetiyle yayınladıkları taziye mesajı.
26 Eylül 2012

 

Sazıyla gönülleri titreten, sözüyle hislere tercüman olan ve sesiyle milletimizin yüksek düzeyde beğenisini kazanan bozkırın yiğit evladı Sayın Neşet Ertaş’ın vefatından büyük bir üzüntü duydum.

Bu büyük halk sanatçımız bağlamanın telleriyle milletimizin bağrında saklı duran tertemiz duygularını seslendirmiş ve içtenliğiyle beslediği ustalığı Anadolu’nun sınırlarından taşmıştır.

Merhum Ertaş mütevazı bir insan, muhteşem bir yorum ve Türk milletinin derinlerine nüfuz etmiş bir sanat insanı olarak hatırlanacak ve geride bıraktığı hatıraları türküleriyle birlikte dillerden düşmeyecektir.

Bu düşüncelerle, bağlamasını ve bozlakları öksüz bırakarak aramızdan ayrılan merhum ozanımıza Cenab-ı Allah’tan sonsuz rahmet ve mağfiret diliyorum.

Merhum Neşet Ertaş’ın ailesine, sevenlerine ve aziz milletimize dualarımla birlikte başsağlığı temennilerimi iletiyorum.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun.