Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “10. Olağan Büyük Kurultay Sonrası Parti Teşkilatlarına ve Mensuplarımıza Gönderdiği” teşekkür mesajı. 7 Kasım 2012
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
“10. Olağan Büyük Kurultay Sonrası Parti Teşkilatlarına ve Mensuplarımıza Gönderdiği”
teşekkür mesajı.
7 Kasım 2012

 

Aziz Dava Arkadaşlarım,

Partimizin 10.Olağan Büyük Kurultayı 4 Kasım 2012 tarihinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasetinde farklı, ayrıcalıklı bir yer ve konuma sahip olduğunu geçtiğimiz hafta sonundaki kurultayında tekrar ispat etmiştir.

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen değerli dava arkadaşlarım coşkunun, muhabbetin ve muhteşem bir temsilin anıtlaşan iradesini oluşturmuşlardır.

Büyük Kurultay gününe gelesiye kadar, aşağıdan yukarıya doğru demokratik mekanizmalar tam ve eksiksiz bir şekilde çalıştırılmış, katılım, çoğulculuk ve şeffaflık partimizin her kademesine yayılmıştır.

İl ve ilçe kongrelerinden süzülüp gelen Milliyetçi-Ülkücü irade; özgürlük, hoşgörü, karşılıklı anlayış ve saygı zeminine yaslanarak Türkiye’ye örnek olmuştur.

Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi demokrasiyi tam olarak özümsediğini bir kez daha göstermiş, çoğulculuğun erdeminden ayrılmayacağını yeniden gözler önüne sermiştir.

Bu hepimiz açısından gurur verici bir siyaset tablosudur.

Demokrasinin milliyetçilikle olan tarihi kader ortaklığı, milliyetçiliğin insan merkezli siyaset tasavvuru 10.Olağan Büyük Kurultayımızda tüm yönleriyle gösterilmiş; çok adaylı bir siyasal rekabetin sağduyu ve tahammül sınırları dâhilinde kalabileceği açıklıkla ortaya koyulmuştur.

Bu, partimizin Türk siyasetinde olgunluğun, basiretin, ahlakın ve tecrübenin eseri olduğunu şüphesiz teyit etmiştir.

Sizler, yalnızca10.Olağan Büyük Kurultayımızda partimizin kadro ve geleceğini belirlemediniz.

Bunun yanında, belki de daha önemli olarak, Türk siyasetinde ihtilaf ve kutuplaşmalara milliyetçi duruş ve alternatif getirerek muazzam bir cazibe ve çekim alanının kurumsallaşmasına destek verdiniz.

Hiç kuşkunuz olmasın ki, Milliyetçi Hareket Partisi’nin geçtiğimiz pazar günü yapılan tarihi kurultayından güçlenerek, yenilenerek ve tazelenerek çıkmasına çok hayati katkı sağladınız.

Demokrasinin şekil, biçim ve söylem taraflarıyla değil, esas ve içeriğiyle partimize istikamet verdiğini kanıtladınız.

Bu durum doğal olarak her türlü takdirin üzerinde bulunan bir iftihar kaynağıdır.

Ayrıca, 10.Olağan Büyük Kurultayımız, partimizi içten ve dıştan kuşatma ve teslim alma çabalarına mutlak bir itiraz ve derinlikli bir cevabın en muhterem sonuçlarından birisidir.

Kurultayımız dedikoduyu yenmiş, entrikayı bozmuş, tuzak ve provokasyonları etkisiz hale getirmiştir.

Uzun zamandan beridir kaynayan fitne kazanı siz değerli arkadaşlarımın kararlı iradesiyle ve tercihiyle sönmüş ve her anlamda kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur.

Taşkınlık bekleyenler yanılmış, çatışma umanlar hüsrana uğramış ve hezimet dileyenler hayal kırıklığı yaşamışlardır.

Yurdumun her yöresinden kurultayımıza katılan millet ve vatan sevgisiyle yanıp tutuşan muhterem dava arkadaşlarım, milliyetçiliğin şölenine birlikte katkı vererek unutulmayacak bir karar ve kalitenin tarafı olduklarını ispatlamışlardır.

Türkiye sevdalısı temiz kalpler, Kurultayımızın ana teması olan “Türk Milleti Sensiz Asla” ilke ve inanmışlığı etrafında buluşarak, partimizin itibar ve saygınlığıyla oynamaya çalışanlara tarihi bir mesaj vermişlerdir.

Bundan sonra demokratik yarış artık geride kaldığından, var olan dargınlık veya kırgınlıkları bir kenara bırakmak için inisiyatif almak herkesin sorumluluğu arasındadır.

Küslüklere prim ve fırsat vermeden her bir kardeşimizin kucaklanması, ara bozucu fesat yuvalarına imkân tanımadan vatan, millet ve bayrak ortak paydalarında karar kılan her insanımızla birliktelik sağlanması vazgeçilmez hedefimiz olmalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar amacı ancak böylesi bir işbirliği ve bütünlük dairesinde hayat bulabilecektir.

Bu duygularla 10.Olağan Büyük Kurultayımızda tercih ve kararı ne olursa olsun her dava arkadaşıma ve muhterem ailelerine en iyi dileklerimi sunuyor, hepsine teşekkür ediyorum.

Kurultayımızın gerçekleşmesinde ve insicam içinde yapılmasında eşsiz fedakârlık gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Partimizden dua, destek ve yardımını esirgemeyen aziz milletimizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Kurultayımıza şeref veren Türk dünyasının mümtaz isimlerine ve değerli vatandaşlarımıza en kalbi duygularla esenlik ve mutluluklar diliyorum.

10.Olağan Büyük Kurultayımızın aziz milletimize ve Türk ve İslam alemine güzellikler getirmesini ve yeni bir başlangıca vesile olmasını temenni ediyorum.

Cenab-ı Allah’ın Türkiye ve Türk milleti için yapacağımız çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayacağına yürekten inanıyorum.

Yolunuz, bahtınız ve talihiniz açık olsun.

Türk Milleti Sensiz Asla.