Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Ankara Milletvekili Sayın Y. Tuğrul TÜRKEŞ’in yaptığı “Hollande ve 1915 Olayları” başlıklı yazılı basın açıklaması. 29 Ocak 2014
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Ankara Milletvekili
Sayın Y. Tuğrul TÜRKEŞ’in yaptığı “Hollande ve 1915 Olayları”
başlıklı yazılı basın açıklaması.
29 Ocak 2014
 

HOLLANDE VE 1915 OLAYLARI

27 Ocak 2014 tarihinde Türkiye’mize gelerek bir dizi resmi temasta bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Sayın François Hollande, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 1915 Olayları’na değinmiştir.

Yaptığı açıklamada 2015 yılının yaklaştığına atıf yapan Sayın Hollande, 2008’de eski Cumhurbaşkanı Sarkozy döneminde kabul edilen inkar yasasını savunmuş ve söz konusu yasanın koyduğu genel çerçevenin uygulanması gereğinden bahsetmiştir.

Sayın Hollande, son dönemlerde kendisini duygusal fetihlerine kaptırmış olacak ki, Fransız Anayasa Konseyi’nin söz konusu yasayı 2012 yılının Şubat ayında “anayasaya aykırılık” sebebiyle iptal ettiğini unutmuştur.

Haktan, hakikatten ve hukuktan söz eden Sayın Hollande’ın, kendi ülkesindeki bu hukuk zaferini görmezden gelmesi, evvela Fransa’nın anayasal kurumlarının itibarına gölge düşürmektedir.

Batı’nın riyakarlığının en somut delili 1915 Olayları’nın ele alınış yönteminde görülmektedir. İfade özgürlüğünün önemli merkezleri arasında yer alan Fransa’nın serbest düşünceyi men eden, aşağılayan ve zedeleyen bu yaklaşımı, Türkiye’ye tatbik edilen çifte standardı teşhir edici mahiyettedir.

Batı her zaman Batı’dır. Hükümetlerin başında sağcı Sarkozy de olsa, solcu Hollande da olsa – bu hakikat değişmez.

Gönül ister ki, Türkiye de her zaman Türkiye olsun. Bir siyasi iktidar gelip, devletin temel sütunlarını oymaya, birilerine yaranmak için tarihini şekillendirmeye, milli meselelerde süregelen devamlılığı baltalamaya kalkışmasın.

Bu bağlamda;

Sayın Hollande’ın sözlerini işitmenin akabinde; Gerek Sayın Cumhurbaşkanı’nın, gerekse de bir Hükümet mensubunun – özellikle de Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu’nun – devletimize yöneltilen eleştirileri cevapsız bırakmış olmaları düşündürücüdür.

Fransa Cumhurbaşkanı’nın bu tutumunda, hiç kuşkusuz, AKP iktidarının aymazlığının da payı büyüktür.

Hükümet kendi başını ve üyelerini kurtarmaya çalışmaktan devlet sorunlarını es geçer olmuştur. 

1915 Olayları, Misak-ı Milli ve Kıbrıs Davası ile birlikte siyasi partileri aşan milli meselelerdir. Başka bir deyişle; Türkiye’nin her zaman Türkiye olmasını gerektiren meselelerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.