Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın “2014 Mahalli İdareler Seçim Sonuçlarına” ilişkin yaptıkları yazılı basın açıklaması. 2 Nisan 2014
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın
“2014 Mahalli İdareler Seçim Sonuçlarına” ilişkin yaptıkları
yazılı basın açıklaması.
2 Nisan 2014

 

Galip Erdem, “Ülkücünün Çilesi” adlı ölümsüz eserinde, ülkücünün hal, karakterini ve kaderini şöyle özetler:

“Ülkücünün, ülküsü ile münasebeti, hakiki bir aşkta sevenle sevgilinin münasebetine benzer… Büyük ülkü nazlıdır, sitemi eksik etmez, incinmeğe de hiç gelemez. Diğer sahalarda umumiyetle dikkatsiz hareket eden Ülkücü, sevgili bahis konusu oldu mu baştanbaşa haysiyet kesilir. Şahsına fenalık yapanlara pek aldırmaz ama ülküsüne yan gözle bakanlara tahammülü yoktur. ”

Ülkücüler aşkı ve ülkülerini ticaretmiş gibi yaşamazlar. Karşılığını bekleyerek sevmemiş ve sevmeyecektirler. Türk ülküsüne olan büyük aşklarının bedelini, dünyada, ancak vazifesini yapmış olmanın gönül rahatlığında ararlar.

Ülkücüler, çıktıkları yolda ummadıkları meşakkatlerle karşılaşmış değillerdir. Bu meşakkatli yolu bilinçli tercih etmişlerdir. Bilir ve inanırlar ki büyük ideallere küçük yollardan ulaşılmaz. Yürüdükleri yolda hilelere, suiistimallere, kolaycılıklara prim vermez, her türlü alçaklığı yolun kutsiyetine ve haysiyetine halel getirmek kabul ederler. Bu izan ve şiarla yolunu, yoldaşını terk edenlerden olmazlar.

Ülkücülerin nefsanî mücadelesi yoktur, nefisleriyle mücadeleleri vardır çünkü bilirler ki ülkücülük nefsini yenme cehdini mecbur kılar. Şahsiyetlerini mücadeleleriyle bir tutar, mücadelelerine yapılan her taarruzun önünde siper olmaktan imtina etmezler.

İşte bu dava ve iman adamlarının Türk milleti lehine inisiyatif almasının, Türk milletini layık olduğu yere getirme azminin, Türk milletiyle buluşma adresinin adı Milliyetçi Hareket Partisidir.

Milliyetçi Hareket Partisi, kurulduğu günden bu yana millet eksenli siyaset yapmakta ve Türk Milleti’nin bütün kararlarını siyasetinin merkezine koymaktadır.

Çünkü bu hareket; Türk'ün yüzyıla damgasını vuracağı günlere doğru kırk beş yıl önce başlatılan bir yürüyüşün adıdır. Bu yürüyüş; yufka yüreklilerle çetin yolların aşılmayacağını bilenlerin onurlu ve kararlı yolculuğunun tanımıdır. Bu yolculuk; vatanımızın insanına, toprağına, havasına, suyuna, dününe, bugününe ve geleceğine sahip çıkanların tarihidir.

Bu tarih; Türk Milleti’ni hür ve müreffeh kılmak için mücadele ederken, cebindeki otuz beş kuruşla aç karnına hakka yürüyenlerin; darağacında kıbleye yönelenlerin; arkadaşlarını kurtarmaya giderken, fakülte kantininde bulduğu birkaç çekirdeksiz üzümle yaptığı sahurunu, 5 gün sonra şahadet şerbeti ile açanların kanlarıyla yazılmıştır.

Mukaddes davamızda miskinliğe, gevşekliğe, laubaliliğe yer yoktur.

Sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağır, yolumuz çetindir. Tüm dava arkadaşlarımız bu gerçeklerin farkına varmalı, tutum ve davranışlarını bu kapsamda değerlendirmelidirler. 

Gelinen süreçte, hasar göreni onaracak, yıkılanı yeniden inşa edecek, aç olanı doyuracak, alçakta olanı yükseltecek ve yüceltecek, düşen bayrağı kaldıracak, hiçbir zaman indirmeyecek, minarelerden ezanı dindirmeyecek, kırılan kalpleri onaracak, solan ümitleri yeşertecek, haksız kazanç sağlayanı alaşağı edecek, mazlumlara el uzatacak, küsenleri barıştıracak, ayrı düşenleri buluşturacak bir irade ancak Türk milliyetçilerine nasip olabilir. Bu irade çekilmiş acıların, bir hilal uğruna toprağa batan güneşlerin çelikleşmiş ifadesidir.

Türk milletinin derdini kendine dert etmeyenin, Türk milletinin endişesini yüreğinde hissetmeyip, Türk milletiyle kederde, tasada, neşede bir olmayandan böyle bir irade sadır olamaz.

   Milletine kara sevdalı ülkücüler olarak bu aziz millete küsecek, darılacak değiliz. Biz bu millete kara sevdayla bağlanırken yolumuzun uzun ve çetin olduğunun farkındaydık. Bu millete sevdalanırken işimizin hiç de kolay kolay olmayacağının şuurundaydık ve onun için her zaman dedik ki; “Biz bu milleti karşılıksız sevdik.”

    2014 Mahalli İdareler Seçimlerinden aldığımız netice hiç de küçümsenemeyecek bir neticedir. Tek başına iktidar hedefinde olan partimiz için şüphesiz ki alınan bu sonuç nihai hedefimiz değildir. Ancak alınan netice katiyen bir başarısızlık değildir. Kesin olmayan sonuçlara göre partimiz Türkiye genelinde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisinde yüzde 18,41 yani 7.878.843 oy alarak bir önceki seçimlere göre oyunu ciddi oranda yükseltmiştir. Sağda ikinci parti olan MHP iktidarın tek alternatifi olduğunu göstermiş, Sayın Genel Başkanımızın çağrıları vatandaş nezdinde karşılık bulmuştur.

Ellerinde bozgunculuk tamtamlarıyla bekleyenlerin hevesleri kursaklarında kalmış, ancak son bir çırpınışla MHP’yi başarısız gösterip, MHP’yi şekillendirme gayretine girmişlerdir. Başta Başbakan olmak üzere, AKP yöneticileri birbiriyle yarışırcasına açıklamalar yapmakta, partilerindeki bariz oy düşüşünü gizlemek adına MHP üzerine yorumlar yapmaktadırlar.

Milliyetçi Hareket üzerinde hesabı olanların bir algı yönetimiyle bizi başarısız gösterme gayretine ve MHP’ye bir operasyon yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.