Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Eskişehir Milletvekili Sayın Dr. Ruhsar DEMİREL’in “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebetiyle yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Eskişehir Milletvekili
Sayın Dr. Ruhsar DEMİREL’in “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”
münasebetiyle yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.
22 Nisan 2014

Bayram; toplumsal uzlaşmanın yaşanması adına bireysel acıların olmaması için çabaların dile geldiği, ortak mutluluk zemininin var edilmesi için gayretlerin ifade edildiği ortak sevinç günleridir.

Peki biz 23 Nisan’ları bayram gibi mi yaşıyoruz/yaşatıyoruz?

Acı bilançolarıyla kamplaşmaların keskinleştiği, yapmak zorunda olduklarımızla övünerek yapmadıklarımızın üstünün örtülmeye çalışıldığı, yaraların iyileşmesi yerine kanatılmasına çabalandığı, “sen”, “onlar” diyerek kendimizi özne yaptığımız övünmeler-ithamlar arasında çocukların belirlenmiş koltuklarda oturarak, öğretilmiş rollerini çizilmiş alanlarında oynadığı günler olarak yaşıyoruz/ yaşatıyoruz.

Beton duvarların içinde, sınav, kurs, bilgisayar/tablet arasında geçen kıstırılmış hayatlarıyla  “İnsanlık zincirinin ebediyet halkası” olmak için uğraşan çocuklarımız ise “koltuklarda oturmak” değil “korkularından kurtulmak” istiyorlar.

Bayramımız olsun; yaşama dair her güzelliği ile.