Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Sayın Celal ADAN’ın yapmış oldukları yazılı basın açıklaması. 17 Temmuz 2014
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Sayın Celal ADAN’ın
yapmış oldukları yazılı basın açıklaması.
17 Temmuz 2014

Son günlerde İsrail’in Filistin üzerindeki baskı ve yıldırma politikasını içimiz yanarak takip ediyoruz. Filistin’de sadece Filistinliler değil, insanlık ölmekte, öldürülmektedir. Yüzlerce masum Filistinlinin dünyanın gözü önünde katledilmesine seyirci kalanlar, bu insanlık suçuna ortak olmaktadırlar.

Türkiye ise AKP iktidarı ile birlikte bulunduğumuz coğrafyanın bize yüklediği tarihi misyondan, sorumluluktan tamamen kopmuş, uzaklaşmıştır. Türkiye’nin tarihi misyonundan kopmuş olması, bugün yaşanan sorunların ve acıların bu boyuta gelmesinin en büyük nedenidir.

Gözü ranttan başka bir şey görmeyen AKP zihniyeti, ‘kimse bizi test etmesin’ yaygarasının dışında bir şey söyleyememektedir. Türk dış politikası kevgire dönmüştür. Ne yazık ki Türkiye, AKP iktidarı ve Sayın Başbakan sayesinde bütün oyunlarda sadece figüran rolünü üstlenmiştir. Oysaki Türkiye Ortadoğu coğrafyasında tarihsel misyonu gereği figüran olamaz. Türkiye’yi böylesine etkisiz duruma düşürenlerin tarih önünde de, millet ve vicdan karşısında da söyleyecek sözleri artık kalmamıştır.

Kendi diplomatlarını bile rehin veren bu iktidarın hiçbir caydırıcılığı artık yoktur. Kendi soydaşlarını Irak’ta kaderine terk eden bu zihniyetin uluslar arası düzende herhangi bir ağırlığından söz edilemez. AKP iktidarı içerde millete korku salmakta, dışarıda düşmanlara cesaret vermektedir. Kendi vatandaşlarına korku salanlar, dış politika söz konusu olduğunda süt dökmüş kedi gibi olmaktadırlar.

Filistin’deki insanlık dramı karşısında batıyı göreve ve yaptırıma çağıran Sayın Başbakan’ın kafasında İsrail için hiçbir yaptırım yoktur. Sayın Başbakan sadece hariçten gazel okumaktadır. Ağzından çıkanlara kendisi bile inanmamaktadır. Evlere şenlik bu politika ile Türkiye bölgesinde güç kaybetmeye devam etmektedir.

Başbakan 12 yıldır peşrev çekiyor. Somun pehlivanı gibi ortalarda geziyor. 23 Mart 2013’den beri her sıkıştığında ‘Gazze’ye gideceğim’ diyen Sayın Başbakan’ın, boynundaki cesaret madalyasıyla, hangi yüzle Gazze’ye gideceğini merak etmekteyiz.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında bolca timsah gözyaşı döken, duygu sömürüsü yapan Sayın Başbakan’ı samimiyete ve bu insanlık dramının sona erdirilmesi için etkin bir dış politikaya davet ediyoruz.