Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Yozgat Milletvekili Sayın Sadir DURMAZ’ın yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 13 Eylül 2014
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Yozgat Milletvekili
Sayın Sadir DURMAZ’ın yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.
13 Eylül 2014

 

10 Eylül 2014 tarihli taraf gazetesinde “AKP fişlemesi halka indi” manşetiyle verilen haberde; “iktidar paralel yapı ile mücadele bahanesiyle Yozgat’ta CHP’li ve MHP’li fırıncıları bile fişledi, 210 esnafın adı ve aile bireylerinin görüşü tek tek Ankara’ya bildirildi” şeklindeki haberin üzerinden iki gün geçmesine rağmen AKP’nin Yozgatlı Adalet Bakanı başta olmak üzere yetkililerden aksine bir açıklama yapılmaması haberin doğruluğunu teyit etmektedir.

12 yıllık AKP iktidarının en önemli özelliği nedir diye sorulduğunda; en başta verilecek cevaplardan birisi de hiç tereddütsüz, ayrımcılık ve ötekileştirme olarak ifade edilecektir.

İş başına geldiği günden bugüne kadar; sağlıkta, iş hayatında, idarede, mahkemede, üniversitelerde, sivil toplum kuruluşlarında ve hayatın her alanında planlı bir şekilde başlatılan yandaşlaştırma (ötekileştirme)projesi hız kesmeden yoluna devam etmektedir.

12 yıldır verdiği desteğin karşılığını alamayan beklentilerine cevap bulamayan Yozgatlı, şimdi de fişlenme skandalıyla karşı karşıya kalmıştır.

Kamu yatırımlarından en az pay alan; işsizliğin, aşsızlığın pençesinde kıvranan, en fazla göç veren ilk üç il arasında yer alan Yozgat yatırım beklerken, kendi imkanlarıyla Yozgat’a yatırım yapan, istihdam oluşturan işadamları AKP tarafından fişlenmişlerdir.

Yıllarca mağdur edilmekten, ötekileştirilmekten, fişlenmekten yakınan, toplum kesimlerinin desteğini bu şekilde alan AKP iktidarı artık mağrur olmuş, kendinden olmayan herkesi ötekileştiren, dışlayan, fişleyen bir iktidar haline gelmiştir.

Türkiye AKP eliyle adım adım yaşanamaz bir ülke haline getirilmektedir. Adaletine güvenilmeyen, insanların farklı hukuki işlemlere tabi tutulduğu, kendilerinden olmayan müteşebbislerin vergi sopasıyla hizaya getirilmeye çalışıldığı, farklı siyasi partilere mensubiyetin Devlet imkanlarıyla cezalandırıldığı bir ülkede ifade özgürlüğünden, teşebbüs hürriyetinden ve demokrasiden bahsedilemez.

AKP’nin yeni Türkiye’si kendinden olanların Devlet imkanlarıyla palazlandırıldığı, kendinden olmayanların ise her alanda kıyıma uğratıldığı bir Türkiye olarak anılacaktır.

Yozgatlıya helalinden iş ve aş temin eden, kendi imkanlarını şehri için seferber eden, samimi işadamlarımız başta olmak üzere tüm Yozgatlılar adına bu rezalet uygulama hakkında Yozgatlı “Adaletsizlik” bakanından ve “23 Nisan” Başbakanından en kısa sürede vicdanları tatmin edecek bir açıklama bekliyor ve bu rezaletin sorumlularından günü geldiğinde mutlaka hesap sorulacağını hatırlatıyoruz.