Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Ankara Milletvekili Sayın Yıldırım Tuğrul TÜRKEŞ’in “Türkiye’nin Kızıl Kmerleri ve Ziya Gökalp Müzesi” başlığıyla yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 13 Ekim 2014
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Ankara Milletvekili
Sayın Yıldırım Tuğrul TÜRKEŞ’in “Türkiye’nin Kızıl Kmerleri
ve Ziya Gökalp Müzesi” başlığıyla yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.
13 Ekim 2014

Türkiye’nin Kızıl Kmerleri ve Ziya Gökalp Müzesi

 

PKK’nın Türkiye ve özellikle de Güneydoğu’daki nihilist faaliyetleri her geçen gün keskinleşmektedir.

Türkiye’nin farklı noktalarında ‘Kobani’ye destek’ kılıfıyla yıkıcı eylemler düzenlenmektedir.

Büyük kentlerimizde kundaklama, molotof atma vb. etrafında şekillenen söz konusu eylemler; Güneydoğu’da okul ve müze yakmaya, kütüphane yağmalamaya ve masumların başlarını taşlarla ezmeye kadar gitmektedir.

PKK, Güneydoğu’daki son eylemleriyle beslediği ‘bilgi’ düşmanlığını açıkça ortaya koymuştur.

Diyarbakır’da ateşe verilen Ziya Gökalp Müzesi, PKK’nın entelektüel birikime ve kitaba duyduğu nefreti gözler önüne sermiştir.

Bu yönüyle PKK’nın Kamboçya’da bir dönem hüküm süren Kızıl Kmerler’den bir farkının olmadığı en somut örneğiyle anlaşılmıştır.

Demokrasinin kendisine sunduğu fırsatlardan faydalanarak stalinist gündemini paylaşmak isteyenlere özgürlük verilmemelidir.

Demokrasiyi yıkmak amacını güdenlere demokratik nizamın müsamaha gösterme zorunluluğu yoktur.

Türkiye’nin demokrasisini koruma ve kollama hakkına vardır. Bu anlamda söz konusu hakkın doğurduğu tüm yükümlülükleri de yerine getirmelidir.

PKK’nın ihanet faaliyetleri Türkiye’de etnik temelli bir iç savaşı tetikleme aşamasına ulaşmıştır.

Hiçbir değere inanmayan, inandığı değerlerin tamamı da yıkıcı olan PKK terör örgütünün Güneydoğu’da bir nihilist diktatörlük kurma girişimlerine göz yumulamaz.

Fakat açıkça ifade edilmelidir ki, hiçbir terör örgütü diğerinden ‘üstün’ veya ‘iyi’ değildir. Nereden ve kimden gelirse gelsin terör, terördür ve terörün kaderinde yok edilmek vardır.

Bu anlamda Hükümet; PKK, IŞİD ve Hizbullah terör örgütleri arasında seçici davranmamalı ve tümünün faaliyetlerine karşı eşzamanlı mücadele yürütmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi; Hükümeti terör yapılanmaları arasında bir hiyerarşi tesis etmemeye ve içerideki eksiksiz tüm terör unsurlarını faal biçimde alt etmeye çağırmaktadır.

Partimiz ayrıca Diyarbakır’daki Ziya Gökalp Müzesi’nin restorasyon sürecinin de yakın takipçisi olacaktır.