Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mevlüt KARAKAYA’nın “Şereflikoçhisar Olağan İlçe Kongresi”nde yapmış olduğu konuşma. 13 Aralık 2014
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Sayın Prof. Dr. Mevlüt KARAKAYA’nın “Şereflikoçhisar Olağan
İlçe Kongresi”nde yapmış olduğu konuşma.
13 Aralık 2014
 

Değerli basın mensupları

Sivil toplum örgütlerimizin değerli başkan ve yöneticileri

Partimizin çok kıymetli MYK üyeleri ve teşkilat yöneticileri

Kongremizi şereflendiren çok değerli Şereflikoçhisar'lı hemşehrilerim

Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Kongremizi şereflendirmenizden dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi'ni 2015 yılında yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde iktidara taşıyacak yönetimleri oluşturmaktayız. Bu yönetimlerden birisi de bugün bu kongreden çıkacak olan Şereflikoçhisar ilçe yöneticilerimiz ve  il yönetimimizi seçecek olan delegelerimiz olacaktır. Öncelikle kongre sonucunun başta Şereflikoçhisar ilçe teşkilatımız olmak üzere  partimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

 

Değerli arkadaşlar

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir taraftan 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı tamamlarken diğer taraftan da ilçe teşkilatlarımızın kongrelerini ülke genelinde yoğun ve coşkulu bir biçimde gerçekleştirmekteyiz. Seçim çalışmaları ve kongre sürecimizin aynı döneme denk gelmiş olması, hiç kuşkusuz iktidar sorumluluğunu almak için hazır olan partimiz için Yüce Rabbimin bir lütfu olsa gerek.

Milliyetçi Hareket Partisi, misyonunun gereğini yerine getirecek iktidar kadrolarını bu kongrelerde görevlendirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hiç bir döneminde bu dönemde olduğu kadar Milliyetçi Hareket Partisi'nin misyonuna ihtiyaç duyulmamıştır. Bu dönemde göreve gelen kadrolar gerçekten tarihi bir sorumluluk üstleneceklerdir. Umudumuz, duamız ve inancımız odur ki; bu misyon Türk tarihinin sayfalarında minnetle anılan başarılı çalışmalarla ifade bulacaktır.

 

Değerli arkadaşlarım

Bugünkü bulunduğumuz noktada tek cümleden tertip bir değerlendirme yapacak olursak; 'ülkemiz, insanımız, bir çok değerimiz tuzağa düşürülmüş durumdadır.'. Bunun nedeni bazen cehalet bazen  gaflet bazen delalet bazen de ihanet olmuştur. Bilanço oldukça ağırdır:

Devletimiz çözüm tuzağına düşürüldü.

Milletimiz bölünme tuzağına düşürüldü.

Egemenliğimiz sialh bırakma tuzağına düşürüldü.

Tarihimiz hesaplaşma tuzağına düşürüldü.

İç ve dış güvenliğimiz barış tuzağına düşürüldü.

Dış politikamız sıfır sorun tuzağına düşürüldü.

Türkçemiz anadil, eğitim dili tuzağına düşürüldü.

İmanımız şirk tuzağına düşürüldü.

Ekonomimiz orta gelir tuzağına düşürüldü.

Vatandaşımız borç tuzağına düşürüldü.

Üreticimiz ithal tuzağına düşürüldü.

Şehirlerimiz rant tuzağına düşürüldü.

Kamu mallarımız özelleştirme tuzağına düşürüldü.

Beytül-mal yolsuzluk ve hırsızlık tuzağına düşürüldü.

Misyonu bu tuzaklara düşürmek olanlar, bu misyona hizmet edenler ve gaflet içinde olanların elbette bizim gördüklerimizi görmesi mümkün olamaz. İşte bu nedenledir ki, bu kongreler tarihi misyonu olan kongrelerdir. İşte bu nedenledir ki, yakın tarihimizde  hiç olmadığı kadar misyonumuza ihtiyaç olmuştur.

Biz bu ülkeyi, insanımızı ve tüm değerlerimizi kurulan ve düşürülen  tüm bu tuzaklardan kurtaracak her türlü hazırlıkları ve projeleri olan bir siyasi hareketiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin;

1000 Yıllık Kardeşlik Projesi; her türlü ayrılıkçı ve bölücü tuzakların panzehiri olacaktır.

Üreten Ekonomi Programı; üretimi harekete geçirecek, küresel rekabet gücünü artıracak, hakkaniyetli paylaşımı sağlayacak ve yerli kaynakların etkinliğini aktive edecek, iş ve aş üretecektir. Program, üretimin harekete geçirilmesi için; girdi maliyetlerinin düşürülmesini, yatırım ve iş ortamlarının iyileştirilmesini ve yenilikçi girişimciliğin desteklenmesini hedef almaktadır. Üretimin ve küresel rekabetin önündeki en önemli engel olan girdi maliyetlerini düşürmek için 'Girdi Maliyetlerinin Dünya Girdi Maliyetleriyle Uyumlaştırılması Projesi', Milliyetçi Hareket Partisi'nin üretimi harekete geçirmede, ekonominin iş ve aş üretmesinde önemli bir getiri sağlayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak tüm sorunlarla başa çıkacak projelerimiz ve insan kaynağımızla hazırız. Hazır olmanın ötesinde iddalıyız.  Projelerimizi seçim sürecine girildiğinde bir takvim dahilinde milletimizle paylaşacağız.

 

Bu kongreyle sorumluluk üstlenecek değerli arkadaşlarım

Üstleneceğiniz tarihi sorumluluğun farkında olacağınızdan hiç şüphem yoktur. Genel merkez yöneticileri olarak gece-gündüz demeden her zaman sizlerin yanınızda olacağımızı buradan ifade etmek istiyotum. birlikte olacağımızı

Üstleneceğiniz görevin başta siz ve aileniz olmak üzere, partimize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan  niyaz ediyorum.