Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Gaziantep Milletvekili Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “Merkez Yönetim Kurulu Toplantısında gerçekleştirilen Divan seçimi ve Görevlendirmeler hakkında” yapmış olduğu basın açıklaması. 30 Mart 2015
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Gaziantep Milletvekili
Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “Merkez Yönetim Kurulu Toplantısında
gerçekleştirilen Divan seçimi ve Görevlendirmeler hakkında”
yapmış olduğu basın açıklaması.
30 Mart 2015

 

Partimizin 26.03.2015 günü yapılan MYK toplantısında Divan üyelerimizin belirlenmesi amacıyla seçim yapılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin isteği doğrultusunda yapılan seçim, MYK üyelerinin 11. Olağan Büyük Kurultayda değerli delegelerimizin iradesiyle belirlenen çarşaf listeden Divanda görmek istediği isimlere oy vermesi suretiyle gerçekleştirilmiştir. Seçim sonucunda MYK üyelerimiz genel sekreter ve genel başkan yardımcılarının divan görevlerine devam etmeleri yönünde tercihte bulunmuşlardır. İki genel sekreter yardımcılığında ise nöbet değişimi olmuştur.

MHP MYK üyelerince yapılan oylamaya göre Ahmet Kenan Tanrıkulu, Atilla Kaya, Celal Adan, Edip Semih Yalçın, Emin Haluk Ayhan, Mevlüt Karakaya, Oktay Öztürk, Ruhsar Demirel, Sadir Durmaz, Şefkat Çetin, Yıldırım Tuğrul Türkeş ve Zühal Topçu Genel Başkan Yardımcıları; İsmet Büyükataman da Genel Sekreter olarak yeniden görev almışlardır. Genel Başkan Yardımcıları mevcut alanlarında görevlerini sürdüreceklerdir. Genel sekreter yardımcılıklarına da Mustafa Kalaycı ve Hidayet Vahapoğlu seçilmişlerdir.

Malum olduğu üzere 11. Olağan Büyük Kurultayda değerli delegelerimizin Sayın Devlet Bahçeli’yi ittifakla yeniden genel başkan seçmek ve MYK üyelerini belirlemek suretiyle gösterdiği irade, yeni bir kurultaya kadar MYK’ya emanet edilmiştir. MYK üyeleri de Büyük Kurultaydan aldıkları yetki doğrultusunda Divan üyelerini oylayarak Kurultay delegelerinin demokratik iradesini MHP yönetimine yansıtmışlardır.

Divan seçiminin sonucu, aynı zamanda MHP’nin 11. Olağan Büyük Kurultayında Sayın Devlet Bahçeli’yi yeniden genel başkan seçmek suretiyle değerli delegelerimiz tarafından tazelenen güvenin MYK nezdinde teyit ve tekidi anlamına gelmektedir.

Diğer taraftan son MYK toplantısında Divan üyelerini belirlemek maksadıyla yapılan seçim, MHP’de parti içi demokrasiye verilen önemin göstergesidir.

Başkanlık Divanımızın bugün yapmış olduğu toplantıda ise Genel Başkan ve Genel Sekreter Yardımcılarının görev alanları ise şu tekilde tespit edilmiştir:

Şefkat Çetin, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Atila Kaya, Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Celal Adan, Siyasi İşler ve Parlamentodan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Edip Semih Yalçın, Medya, Halkla İlişkiler ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Emin Haluk Ayhan, AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Mevlüt Karakaya, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Oktay Öztürk, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Ruhsar Demirel, Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Sadir Durmaz, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Yıldırım Tuğrul Türkeş, Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Zühal Topçu, Parti İçi Eğitim ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

İsmet Büyükataman, Genel Sekreter

Mustafa Hidayet Vahapoğlu, İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu, Genel Sekreter Yardımcısı

Mustafa Kalaycı, Siyasi ve Sosyal İşler İle Protokol İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı

Gerek 11. Olağan Büyük Kurultayın coşkulu atmosferi ve gerekse Divan üyelerinin seçildiği MYK toplantısında izhar edilen iradenin ortaya çıkardığı hakikat şudur:

Birbirine kenetlenmiş, tek bilek ve tek yumruk hâlindeki MHP camiası; 7 Haziran genel seçimlerinde milletimizin huzuruna tertemiz bir sayfa ve çelik bir irade ile çıkmaya hazırlanmaktadır. Partimizin dört aylık kongre süreci sonucunda ortaya çıkan bu güçlü sinerji, MHP’nin iktidara doğru emin adımlarla ilerlediğini göstermektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.