Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Koordinatörü Nevin TAŞLIÇAY’ın “Anneler Günü” münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklaması. 9 Mayıs 2015
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Koordinatörü Nevin TAŞLIÇAY’ın
“Anneler Günü” münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklaması.
9 Mayıs 2015 

 

 

Hayatlarımızın kutup yıldızları, karanlık odalarımızın ışıkları, hikmet kaynaklarımız; umudumuza umut, gücümüze güç katan annelerimiz; diliyoruz ki, dünümüz, bugünümüz, yarınlarımız sizlerden mahrum kalmasın.

Dua ediyoruz ki; Türk Anası geleneğiyle, örfüyle, adetiyle, hikmetiyle var olsun. Çelikten iradesiyle, sarsılmaz imanıyla Türk'e yoldaş olsun. İş başa düştü mü devlette yönetsin, cepheye de gitsin.

Biliyoruz ki, mensubiyeti olmaktan onur duyduğumuz milletimizin baş mimarları, okunan kitapların en güzeli, kadim kültürün taşıyıcısı sizlersiniz. Sizler sayesinde toplumlar inşa oluyor, sizlerin hikmetli söz ve davranışlarıyla zorluklar aşılıyor. Sezgileriniz, fedakârlıklarınız bizleri yoğuruyor ve doğruya iletiyor. Dualarınız bizleri ayakta tutuyor. Elbette, sizleri, üzerimizdeki haklarınızı yılda bir gün hatırlamaktan haya ederiz. Sizler bizim bugünümüzde değil, her günümüzde, her anımızdasınız.

“Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simaları şüphesiz annelerdir. Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı” diyor Sayın Genel Başkanımız. Bu itibarla bizler anne olarak; çözüm kaynağı, varlık sebebi,  geleceğin  gerçek  sahipleriyiz. Geleneğimizin aksine bugün hak ettiği yerin çok gerisinde olan  Türk kadını, kadına şiddetin,  tacizin bu kadar arttığı bir ortamda bulunmanın  yanı sıra artık çocuklarının geleceği adına da endişe duymaktadır.

Bu itibarla yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla ,bin bir emekle bizleri büyüten annelerimizin hak ettikleri değere kavuşmalarına az kaldığını müjdeleyerek, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Büyüklerimin kıymetli ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum.