Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın “Sağlık Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Adayı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun seçim yatırımı olarak Bursa’da temelini attığı hastaneye” ilişkin yaptıkları yazılı basın açıklaması. 12 Mayıs 2015
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın
“Sağlık Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Adayı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun
seçim yatırımı olarak Bursa’da temelini attığı hastaneye” ilişkin
yaptıkları yazılı basın açıklaması.
12 Mayıs 2015

 

"Kamu-Özel Ortaklığı" yöntemiyle yapılması planlanan Bursa Şehir Hastanesi’nin temeli, Sağlık Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Adayı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılmıştır.

Sürekli ve hızlı artan nüfus nedeniyle Bursa’mızdaki hastaneler vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Bursa'mızda sağlık hizmetlerini daha iyiye taşımak için yeni ve modern kamu hastanelerinin kurulması gerektiği hususu aşikârdır. Bu hususta çok daha önceden atılması gereken adımlar ne yazık ki atılmamıştır.

Bursa’ya yapılan yatırımlar, kamu sağlık yatırımları açısından son derece yetersizdir. Örnek vermek gerekirse bugün nüfusu çok daha az olan illerde kamu hastanesi bulunmaktayken, Bursa'nın 400.000 nüfuslu Nilüfer İlçesi’nde tüm branşlarıyla hizmet veren bir kamu hastanesi yoktur. Bununla birlikte şehir merkezinde bulunan iki büyük devlet hastanesinin arazilerine de iktidara yakın menfaat çeteleri tarafından göz dikilmiş olması da oldukça kaygı vericidir.

İktidar, "Şehir Hastanesi" yapacağım diyen şirkete araziyi ücretsiz olarak vermektedir. Aynı zamanda iktidar, hazine arazisine hastane inşa ettiği, sağlık hizmeti sunduğu için şirkete 25 yıl boyunca kira ödemeyi taahhüt etmektedir. Buna göre; şirket, hastaneyi 500 milyona mal ediyor. Devlet şirkete yıllık 150 milyon kira ödüyor. Şirket, devletten aldığı kira ile 3-4 yılda maliyeti çıkarıyor ama devletten 25 yıl kira almaya devam ediyor.

İhaleler klasik ihale yöntemlerinden farklılık arz etmektedir. Şirket finansman için yurt dışından kredi buluyor, hazine bu krediye garantör oluyor. Bu uygulama şirket kredi borcunu ödemezse, borcu devletin ödeyeceği anlamına gelmektedir. Devlet ayrıca şirkete işletme garantisi de veriyor.

Eylül 2013'te hükümet tarafından 15 şehir hastanesinin proje tanıtım ve imza töreni yapıldı. 2017 yılında 15 şehir hastanesi hizmete girecekti. Ama verilen sözler tutulmadı. İstanbul, Ankara, Yozgat, Manisa, Trabzon gibi temeli atılan şehir hastanelerinin hiçbirinde ilerleme sağlanamadı. Ancak hepsine de şaşalı açılışlar yapıldı, tumturaklı sözler sarf edildi.

Hiçbir proje için uygun kredi bulunamadı. Çünkü yabancı kredi kaynakları, ileride uyuşmazlık çıkarsa davanın Türkiye'de görülmesini istemiyorlardı. Çünkü yabancılar Türk yargı sistemine güvenmiyor ve 25 yıllık bir taahhüde imza atmaya yanaşmıyordu.

Hükümet son Torba Yasa ile yapılan değişiklikle "ileride mahkemelik olursam Türkiye'de yargılanmam." diyen yabancı bankaların şartlarını özel verilen imtiyazlarla kabul etmiştir. 21. Yüzyılda AKP iktidarı Türk milletini yeni kapitülasyonlarla tanıştırmıştır.

Hükümet milyarlarca liralık borç yüküne imza atarak henüz doğmamış çocuklarımızı bile borçlandıracaktır.

Ortada yargı kararları varken itilaflı bir araziye hastane temeli atılması sadece bir seçim yatırımıdır.

13 yıldır böyle bir hizmetin hayata geçirilmesi konusunda kimse AKP’nin elini bağlamıyordu. Bursalıların akıllarıyla alay edercesine seçimlere 28 gün kala temel atma töreni yaptılar. Bu aldatmadı, kandırmadır.

Sağlıkta Türkiye manzarası içler acısıdır.İstanbul’da bir aile önceki gece dört hastane kabul etmediği için ihmaller sonucu dördüz bebeklerini kaybetti. 18 yıl sonra anne ve baba olmaya hazırlanan çift, Anneler Günü’nde bu acıyı yaşadı. Sayın Mehmet Müezzinoğlu bu konuda ne düşünmektedir?

Sayın Bakan, gösterişli açılışlarla yalancı pehlivan gibi dolaşacağına Bursa’da herhangi bir devlet hastanesini aramalı ve vatandaş gibi randevu talep etmelidir. Bakalım kaç gün sonrası için randevu alabilecektir. Müezzinoğlu ve temsil ettiği zihniyet vatandaşın çektiği hastane çilesini bilmemektedir.

Vurguna, hizmet görünümlü yolsuzluğa, yandaş kayırmaya, vatandaşı borçlandırmaya son vermek için az daha sabret Bursa, az daha sabret Türkiye! 7 Haziran akşamı 3 hilal senin için doğacak.