Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın yaptıkları yazılı basın açıklaması. 28 Ocak 2016

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın
yaptıkları yazılı basın açıklaması.
28 Ocak 2016

Milliyetçi Hareket Partisi, Başkanlık Divanında ve 10 Ocak 2016 tarihinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında aldığı kararlar çerçevesinde; ilçe kongrelerine 9 Ekim 2016 tarihinde başlayarak, tespit edilen takvim kapsamında ilçe ve il kongrelerinin yapılmasını ilan etmiş, böylece Olağan Kongre sürecini başlatmıştır.

Bilindiği üzere 15 Ocak 2016 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ne Olağanüstü Kongre taleplerini ihtiva eden imza listeleri ve örnekleri teslim edilmiştir.

Genel Merkezimize yapılan başvuru sonrasında bazı basın yayın organlarında, internet sitelerinde ve sosyal medya içeriklerinde yer alan haberler manipülatif nitelikte olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Bilgi kirliliği oluşturarak ülkücü camiayı yanıltmaya çalışmak kimseye fayda sağlamayacaktır.

Muhataplarınca, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine teslim edilen ve kayıt altına alınan imza nüshaları ve başvuru evrakı; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezince oluşturulan komisyon eliyle titizlikle incelenmektedir.

Bu çerçevede davamıza “yürekten ve samimi bir şekilde” gönül vermiş; Milliyetçi Hareketin ilkelerine adanmış her bir mensubumuzun, tartışmasız birer değer olarak vazgeçilmezimiz olduğu bilinmelidir.

Bu nedenle, yaratılan bilgi kirliliği ekseninde; mensuplarımızın maksatlı haberlerle yönlendirilmeye çalışıldığı, aslı olmayan düzmece haberler etrafında esef verici tartışmaların içine çekildiği görülmektedir.

Dava arkadaşlarımızın; MHP Genel Merkezi tarafından sürdürülen inceleme nihayet bulana kadar, yapılacak resmi açıklamalar dışındaki haber ve değerlendirmelere itibar etmemeleri hayati önem taşımaktadır.

Genel Merkezimize teslim edilen evrak ve belgeler üzerinde yapılan değerlendirmeler hassasiyet ve titizlikle devam edecek, nihai sonucu ve takip edilecek olan süreç en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır.