Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın “Partimize yönelik iftiralara” ilişkin yaptıkları yazılı basın açıklaması. 27 Nisan 2016
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın
“Partimize yönelik iftiralara” ilişkin yaptıkları yazılı basın açıklaması.
27 Nisan 2016

 

Milliyetçi Hareket Partisi, Türk - İslam ülküsünden feyz alan değişmeyen ilkeleri, inançları, idealleri ve siyasi hüviyetiyle 47 yıldır siyaset sahnesindedir.

Milliyetçi Hareket her devirde siyasi suikastların hedefi olmuş, entrika ve psikolojik saldırılarla içten çökertilmeye çalışılmıştır. Yani biz bu filmi daha önce defalarca görmüş ve bire bir muhatap olmuş bir tecrübeye sahip siyasi partiyiz.

Şu günlerde failleri malumlarımız olan çok sinsice yürütülen kara bir propaganda durmaksızın ilerletilmektedir.

Bu kapsamda; sözde çözüm sürecinde partimizin yeterli muhalefeti yapmadığı iftirasını atanlar, biz kaya gibi bu sözde çözümün karşısında mücadele ederken fitne fesat peşinde koştukları için çalışmalarımızdan haberdar değillerdir. 

Bu dönemde partimizce 9 ayrı bölgede, Türk siyasetinde ilk defa, temalı açık hava toplantıları tertip edilmiştir.

Bu çerçevede; “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” teması kapsamında; 23 Mart 2013 tarihinde Bursa’da “Kuruluş”,  20 Nisan 2013 tarihinde İzmir’de “Bayrak”, 25 Mayıs 2013 tarihinde Adana’da “Vatan”, 22 Haziran 2013 tarihinde Erzurum’da “Birlik”, 24 Ağustos 2013 tarihinde Konya’da “Türkçe”, 14 Eylül 2013 tarihinde Elazığ’da “Kardeşlik”, 5 Ekim 2013 tarihinde İstanbul’da “Demokrasi”, 26 Ekim 2013 tarihinde Samsun’da “Kurtuluş” ve 09 Kasım 2013 tarihinde Ankara’da “Türkiye” isimleri altında 9 adet temalı açık hava toplantısı yapılmıştır.

Bu mitingler öncesinde mitinglerin yapılacağı illere komşu olan çevre illerde alan tarama ve bilgilendirme programları hazırlanmış, Başkanlık Divanı Üyelerimiz, MYK Üyelerimiz ve Milletvekillerimizin de katılımlarıyla söz konusu mitinglerin bir hafta öncesinden başlatılan bu programlar tamamlanmıştır.

Öte yandan, 14 Mayıs 2013 Salı günü Sayın Genel Başkanımız, TBMM Grup Toplantımızda; Anayasa suçu işlemiş Başbakan ve bazı hükümet üyeleri, konusu suç teşkil eden emri yerine getiren, suçluyu kayıran ve kollayan kamu görevlileriyle birlikte, 63 sözde akil insanlar heyeti hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmak üzere  partimiz adına şahsımı görevlendirmişlerdi. Bunun üzerine bir suç duyurusunda bulunmuştuk.

01 Mayıs 2014 tarihinde başvurumuz ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca “kovuşturma yapılmasına yer olmadığına” dair karar verilmişti.

01 Mayıs 2014’te “Bugünkü ortamda çözüm süreci dâhilinde atılan tüm adımlar, tüm girişimler ve tüm teklifler gayrihukuki ve gayrimeşrudur.” demiştik.

Suç duyurumuza esas teşkil eden konuların, terörle mücadele ve terörü bitirmek amacıyla yapılan siyasi faaliyetler olduğu ve isnat edilen suçların unsurlarının oluşmadığı vurgulanmıştı.

Daha sonra “Şimdi isnat edilen suçların unsurları oluşmuş mudur?” diyerek aynı başvuruyu 10 Eylül 2015 tarihinde yeniledik. Sayın Genel Başkanımız yaptığı hemen her konuşmada çözüm sürecinin bir ihanet senaryosu olduğu vurguladı. Partimiz adına televizyonlara çıkan demeç veren her arkadaşımız bu vurguyu yineledi.

Diğer bir konu ise; 17-25 Aralık ile ilgili ekranlara çıkıp ne düşündüğümüzü soranlara kısaca bazı faaliyetlerimizi hatırlatmakta yarar vardır. Zira televizyonlara çıkınca vakitlerini boşa geçirip kendi cevabını veremedikleri soruları partimize sormasınlar. Bizim cevabımız nettir, dileyen internet sayfamızda da bulabilir. Ancak kendileri Sayın Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın’ın sorduğu sorulara, diğer yandan sosyal medyada dolaşan ve bir türlü cevap veremedikleri sorulara cevap vermelidirler.

17-25 Aralık 2014 “Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” kapsamında 9 bölgede programlar hazırlanmış ve uygulanmıştır. Bu çerçevede;

 

  • 17 Aralık 2014 tarihinde İstanbul’da,
  • 18 Aralık 2014 tarihinde İzmir’de,
  • 19 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da,
  • 20 Aralık 2014 tarihinde Bursa’da,
  • 21 Aralık 2014 tarihinde Antalya’da,
  • 22 Aralık 2014 tarihinde Malatya’da,
  • 23 Aralık 2014 tarihinde Erzurum’da,
  • 24 Aralık 2014 tarihinde Adana’da,
  • 25 Aralık 2014 tarihinde Samsun’da “Rüşvet ve Yolsuzluk”

temalı konferanslar düzenlenmiştir.

Ayrıca TBMM Grubumuz tarafından 17-25 Aralık tarihlerinin, “Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası” ilan edilmesi için yasa teklifi verilmiştir.

Başka bir husus; kanal kanal gezip “7 Haziran sonrası oluşan tabloda biz olsaydık meclis başkanlığını AKP’ye kaptırmazdık” diyenler, HDP ile ortaklık yapacaklarını da aslında itiraf etmiş olmaktadırlar. Gerçi bunu anlamak için müneccim olmaya gerek yoktur. Çünkü “meclis başkanını seçtirirdik” yani “HDP ile ortak hareket ederdik” diyen şahıslar HDP’nin barajı geçmesinde bir beis görmediklerini zaten ilan etmişlerdir.

7 Haziran seçimleri sonrası AKP 258, CHP 132, MHP 80 ve HDP 80 milletvekili çıkarmıştır. AKP karşısında meclis başkanlığını kazanma ihtimali HDP işin içine katılmadan mümkün değildir.

Tüm bunları yok sayarak MHP Genel Başkanını suçlamak ahlaksızlıktır.

Son olarak; “Biz babadan Türkeşçiyiz.” aforizması, geçtiğimiz yıllarda milletimizin severek takip ettiği Avrupa Yakası isimli dizide evinin bulunduğu apartman duvarını siyasi partilere kiralamaya çalışan Burhan Altıntop karakterini akıllara getirmiştir. O da her partinin temsilcisine “Biz babadan falanca partiliyiz” diyordu.

Kimse Ülkücü Hareketin hafızasını hafife almasın, aklımızla alay etmesin.

Milliyetçi Hareket Partililer, Türk milliyetçileri, ülkücüler ülkemizin üzerinde oynanan derin ve büyük oyuna tek bir yürek hâlinde cevap vereceklerdir.

Siyaset kurgularını MHP’siz bir siyaset, bu mümkün değilse Bahçeli’siz MHP üzerine şekillendiren karanlık odaklar, ülkemiz üzerindeki bütün tasarruflarını hiçbir engelle karşılaşmadan rahatça yürütmek için planlarını devreye soktular. Bu itibarla Türk devletinin kurucusu, Türk milletinin kurtarıcısı ve Türk vatanının garantörü olan Türk milliyetçiliğini dizginleme, engelleme gayretleri sistemli bir şekilde ilerletilmeye çalışılmaktadır.

Sayın Devlet Bahçeli ve MHP kadrolarının; Büyük Ortadoğu Projesine, Akdeniz petrollerinin paylaşılması için oluşturulmaya çalışılan sözde Kürdistan’ın ayaklarına, devlet içinde devlet kurma ve nihayetinde Türk Devletinin yok edilmesi çabalarına karşı topyekûn verdikleri mücadele karşısında maruz kaldıkları komplo ve ihanetler, geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da “Ülkücü Hareketin sarsılmaz imanı” ile bertaraf edilecektir.