Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın “Milli Eğitim Bakanının ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını açıklamasına” ilişkin yaptıkları yazılı basın açıklaması. 16 Haziran 2016
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın
“Milli Eğitim Bakanının ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını
açıklamasına” ilişkin yaptıkları yazılı basın açıklaması.
16 Haziran 2016

 

AKP, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük rezaletlerle, kargaşalarla ve ben yaptım oldularla gayrimillî politikalar sergilemektedir.

Hüseyin Çelik’le başlayan Türksüz millî eğitim politikaları değişen her Bakan’la yeni bir basamak atlamıştır. Millî Eğitim Bakanlığının isminin değiştirilmesinin dahi konuşulduğu günümüzde eğitim politikalarının Millî Eğitim Bakanlığında değil de Saray’da kurulan özel bir çalışma grubu maharetiyle belirlendiği günleri yaşamaktayız. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle “3+3+3+4”lük yeni bir sisteme geçileceği, öğretmene iller arası rotasyon getirileceği söylentileri yalnızca eğitim camiasının değil tüm ülkenin cevap beklediği sorularken uzmanlık alanı tam olarak ne olduğunu kavrayamadığımız nöbetçi Bakan Sayın İsmet Yılmaz bu sorunlara çözüm üretmek yerine bambaşka bir sorunla eğitim camiasını karşı karşıya bırakmaktadır.

Öğretmen atamalarını bundan sonra yazın değil şubat ayında yapacaklarını söyleyen nöbetçi Bakan sanki bir müjde vermektedir. AKP’nin en iyi bildiği şey hayalleri yıkmaktır, yuvaları dağıtmaktır, huzuru bozmaktır. Yine öyle yapmış ve henüz mezuniyet kutlamasını yapmış çiçeği burnunda öğretmenlerimizi atama bekleyen yüzbinlerce öğretmenimiz gibi kadrosuz bırakarak kendine yakışanı yapmıştır.

Bu garip uygulamanın neresinden tutsanız elinizde kalmaktadır. Defalarca şubat ayında eş durumundan yer değiştirme yapmayacağız diyen MEB, açıklama olarak eğitim-öğretim bütünlüğünün bölündüğünü ifade etmiş daha sonra gelen tepkilerden dolayı çark ederek atamaları gerçekleştirmiştir. Umuyoruz ki aynı yanlıştan yine dönerler. Sayın Bakan    İsmet Yılmaz Bey’e sormak istiyorum: Şubata kadar dersler boş mu geçecektir? Şubatta atama yaptığınızda eğitim-öğretim bölünmüş olmayacak mıdır?

Öğretmenlerin emekliliklerini -öğrencilerin mağdur olmaması adına- okulların kapandığı döneme çeken AKP, bu okullara atamayı şubatta yaptığında öğrenciler mağdur olmayacak mıdır?

Ayrıca Sayın Bakan “Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım ‘100 bin öğretmen atanması gerekir.’ derken ihtiyacı dikkate alması lazım.” demektedir. Sayın Yılmaz herhalde yanlışlıkla 2002 verilerine bakarak konuşmaktadır. Sayın Bakan, açığın bugün yüz binlere çıktığının farkında olmadığı gibi bu açığın nedeninin, sağlıklı planlama yapamayan hükümetleri olduğundan da bihaberdir.

Resmî verilere göre 2015-2016 eğitim öğretim yılında 73 ilde 70 bin 293 ücretli öğretmenin çalıştırıldığı MEB’de öğretmen ihtiyacını nasıl 67 bin olarak açıklayabiliyorsunuz?

AKP’nin gayritürk, gayridinî, gayriahlaki politikalarının gayriciddi bir şekilde devam etmesi durumunda ülkemizi bugünü mumla arayacağımız sıkıntılar beklemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Bakanı kendisini “ağustosta atama yapmayan Bakan” olarak unutulmazlar arasına sokacak olan bu garip uygulamadan vazgeçmeye davet ediyoruz.

Gerçi temmuzda memurun ilk defa AKP iktidarında zam almadığı düşünüldüğüne Sayın Bakan kendini partisindeki kendinden beter Bakanlarla karşılaştırarak teselli edecektir.

Meclis Başkanlığı “kısa dönem” olan Sayın Yılmaz umarız ki Milli Eğitim Bakanlığını “bedelli” yapmaz, kendinden öncekilerin aklıyla Bakanlığı yönetmez.