Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sadir DURMAZ’ın yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 2 Temmuz 2016

Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu
Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sadir DURMAZ’ın
yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.
2 Temmuz 2016

Yaklaşık iki gündür kamuoyu gündemini meşgul eden; Partimiz Antalya/Kemer Belediye Başkanının, Türkmen kardeşlerimize bomba yağdırırken düşürülen rus uçağı pilotunun ailesine Kemer’de ev alma girişimi,bazı basın yayın organlarınca Partimiz ve Sayın Genel Başkanımız aleyhine bir kampanyaya dönüştürülmek istenmiştir.

Asgari basın ahlakı düzeyinden yoksun, tek yanlı ve her satırı MHP’yi yıpratmak maksatlı kaleme alınan yazı ve değerlendirmelerin hiçbirisi gerçeği yansıtmadığı gibi milli vicdanlarda da sorgulanmaya muhtaçtır.

Öncelikle bilinmelidir ki Rusya (rus pilot) ülkemizin egemenlik haklarını ihlal ettiği için uçağı haklı bir sebeple düşürülmüştür. Ayrıca, Türkmen dağındaki kardeşlerimizin üzerine tonlarca bomba bırakan, tüm dünyanın gözleri önünde acımasızca Türkmen katliamı yapan da yine Rusya (rus pilot) olmuştur.

Egemenlik haklarımızı ihlal eden, kardeşlerimizi katleden birisiyle ilgili bir tasarrufta bulunma hak ve yetkisi, belediye başkanından önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti-Hükümetine aittir.

Attığı adımın ne anlama geldiğinin farkında olamayan bir şuursuzluğu; MHP düşmanlığında sınır tanımayan bazı basın yayın organlarının da tazyikiyle MHP’nin iç meselesi haline dönüştürmeye çalışması, acziyetine kılıf bulmaktan başka bir anlam taşımayacaktır.

Adı geçen belediye başkanı, Ülkemizi ve Partimizi ilgilendiren böylesine önemli bir konuda hiçbir parti yetkilisiyle istişarede bulunmamış ve görüşmemiştir. Genel Merkezimize turizm ve tarımla alakalı hiçbir rapor sunmamıştır.

Kendisi de otel işletmeciliği yapan birisinin, ‘mensup olduğu partinin’ turizm ve tarım alanında yaşanan sıkıntılara ilişkin çalışmalarından habersiz olması düşünülemez.

Sayın Genel Başkanımız  tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcılarımızın da içinde yer aldığı heyet günlerce incelemelerde bulunmuş, Bu kapsamda Kemer belediye başkanıyla da görüşmüş ve sonucunda hazırladıkları raporu meclis platformuna taşımışlardır.

Akp’nin Rusya politikasındaki ‘acziyet’ dolu ve tutarsız ‘u’ dönüşüne paralel bir anlayışla, aceleyle rol kapma yarışına giren, Partimizin ilke ve politikalarından habersiz bir belediye başkanının daha fazla partimizde kalmasına gerek olmadığı tartışmasızdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.