Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “Gaziantep’te yaşanan terör saldırısı” üzerine yapmış olduğu basın açıklaması. 21 Ağustos 2016
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili
Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “Gaziantep’te yaşanan terör saldırısı” üzerine
yapmış olduğu basın açıklaması.
21 Ağustos 2016

 

15 Temmuz’daki darbe girişiminin başarısızlığa uğramasından sonra Türkiye’de terör eylemlerinin giderek tırmandığı dikkati çekmektedir. Son olarak Gaziantep’te bir düğün töreni sırasında doğrudan sivil halka yönelen alçakça saldırı da göstermektedir ki Türkiye; birbirini takip eden, planlı ve maksatlı terör saldırılarıyla karşı karşıyadır. Küresel güçler tarafından tezgâhlanan terör saldırılarının hedefinde Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, Türkiye’nin istikrarı vardır.

Gaziantep’teki serseri terör eylemi, Türkiye’yi hizaya getiremeyeceğini anlayan küresel güçlerin; taşeronlarını ümitsizce, fütursuzca milletimizin üzerine gönderdiğinin işaretidir.  Milletimizin ortak sevincini ve mutluluğunu paylaştığı geleneksel bir törende bile bomba patlatacak kadar gözü dönmüş, insanlıktan çıkmış hainler; amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Geçmişte olduğu gibi bugün de Gaziantep halkı başta olmak üzere bütün Türk milleti; birlik ve bütünlüğüne yönelen bu saldırıları “millî mutabakat”tan hâsıl olan ortak akılla savuşturacak, bekasına yönelen tehdidi dize getirecektir. Millî Mücadele döneminde milletimiz dosta düşmana ispatlamıştır ki ortak akıl, “üst akıl”dan daima üstündür. 

Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetine nasıl düşkün olduğunu Kurtuluş Savaşı yıllarında gösteren ve bu uğurda nice evlatlarını şehit vererek gazilik unvanını alan güzide kentimizde meydana gelen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz.

Gaziantep’te meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz.