Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında Sporcularımızın Gösterdiği Başarılar Dolayısıyla” yayımladığı mesaj. 24 Temmuz 2017
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili
Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın
“23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında
Sporcularımızın Gösterdiği Başarılar Dolayısıyla”
yayımladığı mesaj.
24 Temmuz 2017

 

Geçen hafta Samsun’da başlayan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında millî sporcularımızın çeşitli dallarda gösterdiği başarılar, göğsümüzü kabartmıştır.

İşitme engelli sporcularımız; milletçe büyük badirelerle boğuştuğumuz, terörle mücadelede her gün şehitler verdiğimiz günlerde elde ettikleri madalyalarla yüreklere su serpmiştir.

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Samsun’daki İşitme Engelliler Olimpiyatlarında; son olarak Grekoromen stilde takım hâlinde olimpiyat şampiyonluğunu elde eden Güreş Millî Takımımızın başarısı, her türlü takdirin üzerindedir.

İşitme engelli millî güreşçilerimiz, “Türk gibi kuvvetli!” deyimini mindere ve hafızalara bir kez daha nakşederek “Türk’ün engel tanımayan gücünü Samsun’da dünyaya duyurmuşlar”; Kurtdereli Mehmet Pehlivanlara, Koca Yusuflara layık olduklarını ispatlamışlardır.

Sporcularımız; hem 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le silah arkadaşlarının, hem de Millî Mücadele yıllarında canlarını feda ederek üzerinde hayat sürdüğümüz hür ve müstakil vatanı bize miras bırakan aziz şehitlerimizin ruhlarını şad etmişlerdir.

Milletçe içinden geçtiğimiz zor dönemde birlik, beraberlik ve dayanışma için ihtiyaç duyduğumuz heyecan ve coşkuyu; sergiledikleri üstün performanslarla bizlere hediye eden işitme engelli sporcularımızı içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.