Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Ruhsar DEMİREL’in “Kırım’ın İşgalinin Dördüncü Yılı” başlığıyla yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 26 Şubat 2018
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Sayın Dr. Ruhsar DEMİREL’in “Kırım’ın İşgalinin Dördüncü Yılı”
başlığıyla yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.
26 Şubat 2018

 

KIRIM’IN İŞGALİNİN DÖRDÜNCÜ YILI

18 Mayıs 1944’te Stalin’in Kırım Türklerine uyguladığı katliamın ve asimilasyon için yaptığı sürgünün ardından 1989 yılı itibarıyla kısıtlı imkanlar ve zor şartlar altında tekrar ata topraklarına dönmekte olan Kırım Türkleri, 2014 yılında yine kendi topraklarında zulme uğradı.

Kırım, 27 Şubat 2014 tarihinde bir kez daha Rusya tarafından yasadışı ve her türlü uluslararası hukuk ve etik kurallara aykırı şekilde işgal edildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 2013 Kasım ayında AB taraftarları ile Rus taraftarları arasında çıkan olaylar sonrası Ukrayna’ya asker göndermek amacıyla Meclis’ten aldığı yetkiyle,  Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni işgal etti.

İşgalin üzerinden geçen dört yılda, başta Mustafa Abdülcemil KIRIMOĞLU olmak üzere Rıfat ÇUBAROV ve Kırım’lı pek çok kanaat önderine Kırım’a giriş yasağı konulsa da, Kırım Tatar Millî Kurultayı ve Kırım Tatar Millî Meclisi’nin tüm varlıkları gasp edilse de, gözaltılar, cinayetler, kayıplar, ev baskınları,  tutuklamalar olsa da, gazete ve televizyonlar kapatılıp, ibadet ve eğitim yasakları artarak devam etse de Kırım Türklüğü haklı davasına olan inancıyla mücadelesini sürdürdü ama insan hakları savunucularından ses duyulmadı.

Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ 16 Aralık 2017 günü yaptığı konuşmada şu tespitini ifade etti.

“Şu anda dünya üzerinde, kökü geçmişe dayanan, tarihi hesaplaşmaların ana arterinde yer alan Altı K’lı bir huzursuzluk sarmalı hakimdir.

“Kaşgar, Keşmir, Kerkük, Kudüs, Kıbrıs, Kırım”dan oluşan altılı sorun zinciri çözüme ulaşmadan, hak ettiği köklü, kalıcı ve kapsayıcı sükûnete kavuşmadan dünyaya huzur gelmeyecektir.

Sözünü ettiğim Türk ve İslam yurtlarının hepsi haksızlıklarla, adaletsizliklerle, dayatmalarla boğuşmaktadır.”

Milliyetçi Hareket Partisi dün olduğu gibi bugün de can, kan, din, dil, tarih ve gönül birliğimiz olan Kırım Türklerinin işgal sonrası kaybettikleri haklarının iadesi konusunda yapılacak her girişimin yanındadır.