Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Feti YILDIZ’ın “Yurt Dışı Seçim İş ve İşlemlerine İlişkin” yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 20 Haziran 2018

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Feti YILDIZ’ın
20 Haziran 2018

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve birlikte yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Yurt Dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 07.06.2018 tarihinde başlamıştır.

ABD, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Herkes, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Gürcistan, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, KKTC, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Mısır, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Singapur, Sudan, Suudi Arabistan, Tayland, Türkmenistan, Ukrayna,  Umman, Ürdün, Yeni Zelanda ve Yunanistan temsilciliklerinde oy kullanma işlemi 18.06.2018 tarihinde; Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsviçre ve Norveç temsilciliklerinde 19.06.2018 tarihinde oy verme işlemleri sona ermiştir.

Dış temsilciliklerde toplam 1.357.676 oy kullanılmıştır, katılım oranı ise %44,55’dir.  Gümrük kapılarında ise toplam 128.732 oy kullanılmış olup katılım oranı %4,22’dir.  Genel Toplamda 1.486.408 oy kullanılmıştır. Yurt Dışı Seçimlerine Katılım Oranı %48,78’dir. Gümrük kapılarında oy verme işlemi 24.06.2018 tarihinde saat: 17.00’a kadar devam edecektir.

Rodos/Yunanistan ve Gümülcine/Yunanistan temsilciliklerinde kullanılan oylar 18.06.2018 tarihinde; Batum/Gürcistan, Nahcivan/Azerbaycan ve Burgaz/Bulgaristan 19.06.2018 tarihinde Ankara’da bulunan Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na ulaşmıştır.

Münih, Lyon, Berlin, Stockholm, Kopenhag, Londra ve Köln Başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda kullanılan oylar üç adet kargo uçağı ile ülkemize gelecektir. Bu gelecek olan  oyların ATO Kongre merkezine nakli partimiz üyesinin de bulunduğu YSK tarafından oluşturulan komisyon nezaretinde 20/21.06.2018 tarihlerinde saat: 20:00-03:00 aralığında yapılacaktır.

Ankara’ya nakledilen tüm oylar ATO Kongre merkezinde toplanılacaktır. Söz konusu oylar 24 Haziran 2018 tarihinde saat 17:00’de ülkedeki tüm oylar ile birlikte aynı saatte açılacaktır.

Oylar ATO Kongre merkezinde sayım gününe kadar Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim ile partimizin de bulunduğu dört siyasi parti üyeleri tarafından farklı anahtarlar ile muhafaza altına alınacaktır.  Ayrıca siyasi parti temsilcisi müşahitlerimiz ATO Kongre merkezinde seçim gününe kadar oyların güvenliği gayesiyle görev yapacaktır.

24 Haziran 2018 tarihinde sayım işlemi toplam 1169 sandıkta yapılacaktır. Partimiz tarafından bütün sandıklara görevli bildirilmiş olup bunların yanında müşahitlerimiz ve 20 itiraza yetkili partimiz avukatı seçimin selameti açısından görev yapacaktır.

Milletimiz 24 Haziran’da sandığa gidecek ve iradesi tecelli edecektir.

Seçimlerin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.