Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman’ın Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in Sayın Genel Başkanımızı hedef alan Seviyesiz Sözlerine Cevaben yapmış olduğu basın açıklaması. 28 Şubat 2019
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman’ın
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in
Sayın Genel Başkanımızı hedef alan Seviyesiz Sözlerine
Cevaben yapmış olduğu basın açıklaması.
28 Şubat 2019

 

Cumhuriyet Halk Partisinin Grup Başkanvekili Özgür Özel’in partisinin Isparta’daki ilçe binasının açılışında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli hakkında sarf ettiği sözler siyasi tarihimize bir utanç vesikası olarak geçecek türdendir.

         Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin "Bugün aldığımız patlıcan, biber, patates mesela bir kilogram az, iki kilogram çok olabilir. İşimiz yoksa yarın olur, yoksulsak gün gelir varlığa kavuşuruz. Yani konu az yedim, çok yedim konusu değildir. Bunların hepsi aşılır ama beka giderse dünyamız gider, hayatımız söner." açıklaması ile Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in “Alman çocuklarının tereyağına ihtiyacı yok ama Alman toplarının makine yağına ihtiyacı var. Çocuğu için tereyağı istemek vatan hainliğidir.” sözleri arasındaki farkı idrak etmekten uzak bu şahsa mikrofon vermek yerine okuması için bir tarih kitabı vermek daha yerinde olacaktır.

CHP’nin yolunun ve yönünün milletin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ne kadar uzaklaştığını gösteren bu açıklamaların sahibine mirası üzerinden menfaat elde ettikleri Büyük Gazi’nin Tekalif-i Millîye emirlerini hatırlatmakta fayda görmekteyiz.

Amacı halkı Millî Mücadele’ye çekmek olan bu emirlerin her bir maddesi zaten yokluk içerisinde bulunan fedakâr ve cefakâr Türk milletinin sırtına bir yük bindirmiş olsa da beka olmadığında bunların hiçbirinin zaten olmayacağını bilen necip milletimiz bu emirlerin gereğini yerine getirmiştir.

Sadece bir örnek olması, tereyağı ve makine yağı karşılaştırması üzerinden Sayın Genel Başkanımız’a saldırması hasebiyle 8 No.lu Tekâlif-i Milliye Emri’ni kamuoyuna hatırlatmakta fayda görüyorum: “Benzin, vakum, gres, makina, don, saatçi ve taban yağları, vazelin, otomobil, kamyon lastiği, solüsyon, buji, soğuk tutkal, Fransız tutkalı, telefon makinesi, kablo, pil, çıplak tel, yalıtkan maddeler ve bunlar cinsinden malzeme, asit sülfirik stoklarının yüzde kırkına ordu adına el konuldu. Alınanların bedeli daha sonra ödenecektir.”

Rusya ile yaşanan siyasi kriz sırasında Erzurumlu vatandaşımızın “devletimizin arkasındayız, gerekirse eskiden olduğu gibi yeniden tezek yakarız ancak ülkemizi ezdirmeyiz.” sözlerini söyleyen yüce ruh nerede, CHP’li Özel’in millî hislerden yoksun yaklaşımı nerededir?

Ah CHP ah…

Sayın Özel acaba yukarıdaki kararın alınmasını sağlayan Büyük Gazi’yi kime benzetecektir?