Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri – Bursa Milletvekili Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın, “İp Genel Başkanı Meral Akşener'in Afyon Kocatepe Toplantısı’na” binaen yaptığı yazılı basın açıklaması. 28 Mayıs 2023
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri – Bursa Milletvekili
Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın,
“İp Genel Başkanı Meral Akşener'in Afyon Kocatepe Toplantısı’na” binaen yaptığı yazılı basın açıklaması.
28 Mayıs 2023

 

İP Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’de yaptığı toplantının Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağı 26 Ağustos’tan önce İP’liler tarafından birçok kez ifade edilmişti.

Ancak bu toplantının şişirilmiş bir balon olduğu ortaya çıkmış ve İP’in “26 Ağustos’ta Türk siyasetinde yeni bir yol açacağız” vaadi fos çıkmıştır.

Tük milletine hizmet yolunda İP yine yan çizmiş, yeni bir yol diye sunmaya çalıştıkları politik söylem, zilletin ortaklarına karşı el yükseltme gayretinden öteye gidememiştir.

Akşener, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin “Yerel İktidarda Komşu Olalım Ülke Hayrına” çağrısına karşılık minderden kaçmayı seçmiştir.

Meral Akşener, Türk milletinin hayrına olan çağrımızda buluşmak yerine Altılı Masa’nın ortaklarına karşı yerel seçim pazarlığını kızıştırmayı tercih etmiş, aziz milletimizden bir adım daha uzaklaşmıştır.

Ayrıca, seçimlerden önce HDP ve marjinal yapılarla işbirliği içerisinde olduğunu defalarca dile getirdiğimiz Altılı Masa’ya bu konu üzerinden de çalım atmaya kalmıştır.

Sanki kendisi o masada bölücü ve marjinal yapıların ortaklığına göz yummamış gibi bu yapılarla bir arada olmayacaklarını söylemiştir.

Altılı Masa’nın gizli gündemleri olduğunu ve HDP ile kurulan “Masa Altı İttifakı”nı dile getirdiğimizde bizlere “iftira atıyorsunuz” diyen Meral Akşener’in konuşması adeta bir itiraf niteliğinde olmuştur.

Sonuç alınamayacak işlerin şak şakçılığını yapmayacağını söyleyen Akşener’e sormak gerekir: Seçimlerden önce “kazanamayacak aday” olarak tanımladığınız Kılıçdaroğlu ile sonuç alamayacağınızı bile bile niçin şakşakçılığını yaptınız?

Millet iradesini temsil etmeyen Zillet Masası’na kimlerin dayatmasıyla geri oturdunuz?

Madem sadece sayısal çoğunluğu elde etmeye yönelen ilkesiz siyasete karşıydınız o halde sırf sayısal çoğunluğu yakalamak için bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile aynı çatı altında buluşmaya nasıl göz yumdunuz?

Kariyer planları için bölücü HDP ile işbirliği yapan Cumhurbaşkanı adayınız Kılıçdaroğlu’na neden seçimden önce ses çıkarmadınız?

PKK ve CHP, "Yerel Yönetimler Özerkliği" vaaderken susan siz değil miydiniz?

Terörist Demirtaş’a özgürlük naraları atan Cumhurbaşkanı adayınıza karşı tek kelime edemeyen siz değil miydiniz?

Son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyelerinde HDP ile iş birliğine ses çıkarmayıp elleriniz ovuşturan siz değil miydiniz?

İP Genel başkanı Meral Akşener bu ikircikli ve samimiyetsiz tutumunun hesabını aziz Türk milletine vermelidir.

Tüm bu süreçte siyasetini ilkesiz bir zemine ve günübirlik şahsi menfaatlere göre şekillendiren İP’in memleket gibi bir derdi olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Türk milletinin zekâsını hafife alan, duygularını sömürmeye yeltenen zilletin İP’i kaybetmeye mahkûm olduğunu, milletimize boş hamasi vaadlerden başka bir şey sunamadığını bir defa daha 26 Ağustos’ta göstermiştir.

Türk milleti bu bayat manevralara, iki yüzlü siyaset anlayışına, şahsi menfaatlerini her şeyin önünde tutanlara asla geçit vermeyecek 31 Mart mahalli idareler seçiminde İP’in maskesini düşürecektir.