09.03.2011 - 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri süreci hakkında yaptıkları yazılı basın açıklaması.
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin
12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri süreci
hakkında yaptıkları yazılı basın açıklaması.
9 Mart 2011

 

Tarihi bir yol ayrımına gelen Türkiye için kader seçimi olacak 12 Haziran 2011 seçimleri süreci işlemeye başlamıştır.

9 Mart 2011 günü ayrı ayrı yapılan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu ve İl Başkanları toplantılarında seçim hazırlıkları, seçim sürecindeki faaliyetler ve işlemler ele alınmış ve her yönüyle değerlendirilmiştir.

●     Merkez Yönetim Kurulu, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi adaylarının merkez yoklaması usulüyle belirlenmesini kararlaştırmıştır.

MHP’nin adaylarının merkez yoklaması usulüyle belirlenmesi sürecinde, teşkilatlarımız ve üyelerimiz arasında eğilim ve kanaat yoklaması niteliğinde araştırmalar ve her seçim çevresinde aynı nitelikteki çalışmalar yapılacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne aday adaylığı başvurusu süresi 14 Mart 2011 tarihinde başlayacak ve 21 Mart 2011 günü saat 17:00’de sona erecektir.

Hiçbir siyasi partiyle hiçbir şekilde seçim ittifakı ve işbirliği yapmayacak olan Milliyetçi Hareket Partisi bütün seçim çevrelerinde seçimlere tek başına katılacaktır.

●     Türkiye terörle mücadelenin acze uğratıldığı, PKK’nın siyasallaştığı, etnik bölücülüğün meşruiyet zemini kazandığı, Türkiye’yi bölme modellerinin demokratikleşme adı altında pazarlandığı, Başbakan’ın PKK açılımıyla terör örgütünün emellerini ve taleplerini sahiplendiği, AKP hükümetinin İmralı canisi ile gizli pazarlık yürüttüğü karanlık bir dönemden geçmektedir.

AKP’nin sekizinci yılını geride bıraktığımız yıkım döneminde yoksulluk ve işsizlik ürkütücü boyutlara ulaşmış, geniş halk kitleleri iş ve aş sorunu ve ekonomik güçlüklerin pençesinde yaşam savaşı vermeye mahkûm edilmiş, cepheleşme ve kamplaşmalar derinleşmiş, toplumsal gerginlikler tahrik edilerek kronik hale gelmiş, yolsuzluk ve kanunsuzluklar kurumsallaştırılmıştır.

Sivil diktatörlük hevesleri peşinde koşan Başbakan Erdoğan Türkiye’de karanlıklar, korkular ve kanunsuzluklar imparatorluğu kurma ihtirasını gerçekleştirme yolunda son aşamaya gelmiştir.

●     Türk milleti 12 Haziran 2011 günü seçim sandığı önüne geldiğinde, bu karanlık tablonun mimarı olan Başbakan ve AKP’den hesap soracak, AKP’nin yalan, yağma ve yolsuzluk hanedanlığına son verecektir.

Türk milleti bu inançsız kadrolarla siyasi hesaplaşmayı sandık başında yapacak, Milliyetçi Hareket iktidarında da AKP döneminin bütün yolsuzluk, bölücülük ve kanunsuzluk sicili meşru zeminlerde sorgulanacaktır.

Türkiye’yi yangın yerine çeviren bu kadrolardan yargı önünde Türk milleti adına hesap sorulması, Cenab-ı Allah’ın izniyle Milliyetçi Hareket iktidarına nasip olacaktır.

●     Milliyetçi Hareket, milli vicdanda tescil edilmiş siyasi kimliğiyle, milli birlik, milli kimlik ve bölünmez bütünlük konularındaki onurlu tavrı ve duruşuyla, Türkiye heyecanı, sevdası ve vizyonuyla, Türkiye’nin temel sorunlarını köklü ve kalıcı çözümlere kavuşturacak program ve projeleriyle ve bunları uygulayacak bilgi, tecrübe ve liyakata sahip inançlı ve idealist kadrolarıyla Türk milletinin huzuruna çıkacaktır.

Hedefimiz 2023 yılına kadar yapılacak üç genel seçimde tek başına iktidardır.

12 Haziran 2011 günü yapılacak 24. dönem seçimleri “onarım ve toparlanma” dönemi olarak adlandırdığımız MHP’nin birinci iktidar dönemi olacaktır.

Milliyetçi Hareket Büyük Türk Milletinin desteğiyle Türkiye’deki yangını söndürerek bu azizi vatanı ve milleti ayağa kaldırmaya ve huzurlu, güvenli, onurlu ve aydınlık bir geleceğe taşımaya azimli ve kararlıdır.

12 Haziran 2011 seçimlerine bu şevk ve heyecanla hazırlanmaktadır.

Bu kutlu yolda Yüce Allah bizleri mahcup etmesin, himayesini bizlerden esirgemesin.