10.04.2011 - Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 166. Yıldönümü" münasebetiyle yayınladıkları mesaj.
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

 

  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin
"Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 166. Yıldönümü"
münasebetiyle yayınladıkları mesaj.
10 Nisan 2011

 

Türk milletinin emniyet ve asayişini sağlamak için fedakârca çalışan Türk Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıldönümünün içinde bulunmaktayız.

Huzurun, güvenliğin ve kamu düzenin teminatı olan Türk polisi, ortaya koyduğu hizmetleriyle ve gösterdiği mücadele azmiyle milletimizin haklı gururu olmuştur.

Sahip oldukları vatan sevgisiyle gece demeden, gündüz demeden faaliyetlerini yürüten polislerimizin bizim açımızdan kıymet ve önemi çok fazladır.

Özellikle terör ve bölücülük başta olmak üzere, suç ve suçlulara karşı gösterilen eşsiz mücadelede Türk polisinin çok büyük rolü ve payı bulunduğu tartışma götürmez bir gerçektir.

Polisimiz çaresizlere uzanan el, masumları kollayan güvence ve zalimleri sindiren kamu gücü olarak milletimizin haklı sevgi ve itimadını kazanmıştır.

Türk milletinin birliğini ve bütünlüğü korumak amacıyla gösterilen taktire şayan gayretin özünde ve merkezinde şüphesiz Türk polisi vardır.

Bu itibarla emniyet teşkilatımızın tüm mensupları millet olarak iftihar kaynaklarımız arasındadır.

Ne var ki, son yıllarda Türk polisinin ihtiyaç ve sorunlarında da belirgin bir artış olduğu ortadadır.

Görevlerini yaparken karşılaştıkları zorluklar, terör maşalarının tahrik ve saldırıları, bunlara karşı siyasi otoritenin aymazlığı ve duyarsızlığı en temel açmazlardan bazılarıdır.

Unutulmamalıdır ki milletimizi; musibetlerden, tehlikelerden ve tehditlerden muhafaza etmek için yoğun emek ve mesai sarfeden Türk polisine yönelik hakaretamiz sözler ve uzanan kirli eller asla amacına ulaşamayacak ve hak ettikleri karşılığı mutlaka alacaklardır.

Ayrıca yılların bereketli ikliminde edindikleri bilgi ve tecrübelerini milletimizin esenliği ve mutluluğu uğruna kullanan Türk polisinin, daha iyi ekonomik ve sosyal şartlara sahip olması için de gereken girişimler acilen ve gecikmeksizin yapılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatı’nın 166. Kuruluş yıldönümünde, tüm polislerimizi kutluyor, hepsine en içten sevgilerimi sunuyorum.

Görevlerini icra ederken, hain saldırılar sonucunda şehit düşmüş tüm kahramanlarımıza da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.