12.12.2011 - Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin, Kırım Türklüğünün önemli şahsiyetlerinden Turizm ve Tanıtma Eski Bakanlarından Sayın Ahmet İhsan Kırımlı'nın vefatı münasebetiyle yayınladıkları taziye mesajı
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin,
Kırım Türklüğünün önemli şahsiyetlerinden Turizm ve Tanıtma Eski Bakanlarından
Sayın Ahmet İhsan Kırımlı'nın vefatı münasebetiyle yayınladıkları taziye mesajı.
12 Aralık 2011

 

Türk Dünyası’nın ve Kırım Türklüğünün güzide şahsiyetlerinden olan Turizm ve Tanıtma Eski Bakanlarımızdan Sayın Ahmet İhsan Kırımlı’nın vefatından büyük bir üzüntü duydum.

Kırım Türklüğü, yakın zaman içinde; fikir, edebiyat ve sanat alanında zirve isimlerden olan rahmetli Cengiz Dağcı’dan sonra çok önemli bir değerini daha kaybetmiştir.

Türk siyasetindeki ilkeli ve düzgün duruşuyla da hatırlanan Sayın Kırımlı’nın vefatı milletimiz için büyük bir kayıp olmuştur.

Kırım Türklüğüne İkinci Dünya Savaşı sonrası yapılan mezalimleri, reva görülen sürgünleri ve acımasızlıkları, bu kapsamda insanlıkla bağdaşmayan uygulamaları Dünya gündemine taşıyan merhum Kırımlı’yı her daim iftiharla ve hayırla yâd edeceğiz.

Kendisi Kırım’da yaşanan felaketleri, çekilen ıstırapları, katlanılamaz dramları yüreğinde duymuş ve her platformda dile getirmekten hiç çekinmemiştir.

Bu değerli fikir ve siyaset insanı; Türklüğün mefkûresini gururla sahiplenmiş; yolundan, mücadelesinden, inançlarından ve ülkülerinden hiç taviz vermeden düşüncelerini her ortamda açık yüreklilikle ifade etmiştir.

 Şüphesiz bu üstün meziyetleriyle Sayın Ahmet İhsan Kırımlı, hayatını davasına adayan mümtaz bir şahsiyet olarak, Türk milletinin kutlu bağrında asla değeri azalmayacak bir şekilde yaşayacak ve Kırım Türklüğü’nün ufkunu aydınlatan kutup yıldızlarından birisi olacaktır.

Türk siyasetindeki şahsiyetli ve kırılmayan çizgisiyle, fikirlerindeki berraklık ve tutarlılıkla, milletimizin yararına olan her konudaki büyük hassasiyetiyle Türk milleti var olduğu sürece manevi hatırası hürmetle anılacaktır.

Bu vesileyle Hakk’a yürüyen Sayın Ahmet İhsan Kırımlıya Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine, Türk siyasetine, Kırım Türklüğüne ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun.