Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Özel Tebessüm Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Etimesgut Şube Açılışında Yaptıkları Konuşma. 20 Haziran 2012
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
Özel Tebessüm Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’nin
Etimesgut Şube Açılışında Yaptıkları Konuşma.
20 Haziran 2012

 

Özel Tebessüm Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Değerli Yöneticileri,

Sayın Misafirler,

Sevgili Öğrenciler,

Hepinizi en iyi dileklerimle selamlıyorum.

Bugün çok anlamlı bir hizmetin kurdelesini kesmek ve eğitim hayatına kazandırmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bu çerçevede, “Özel Tebessüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi”nin Etimesgut Şubesi’nin açılışını yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

23 Şubat 2005 tarihinde, Yenimahalle ilçemizde ilk şubesiyle görevine başlayan bu eğitim yuvasının, şimdi de Etimesgut’ta ikincisini hayata geçirmesi gerçekten de takdire şayan bir durumdur.

Gördüğüm kadarıyla bu özel eğitim merkezi, geride kalan yıllar içinde, zihinsel yetersizlikleri bulunan ve her türlü engel gurubunda olan kardeşlerimizin elinden tutmuş ve kucağını açmıştır.

Böylelikle engelli kardeşlerimizin kendilerine yetebilecek, bağımsız yaşayabilecek bir seviyeye gelebilmeleri için var gücüyle gayret sarfetmiştir.

Bu itibarla yüzlerde tebessüm oluşturan ve umutları tazeleyen bu eğitim kurumunun kurucu ve yöneticilerini tebrik ediyorum.

Her şeyden önce engelli olmak dünyanın sonu değildir.

Önemli olanın engelli evlatlarımıza sosyal beceriler kazandırmak, kendi ayakları üstünde kalabilmelerinin imkânlarını ve alt yapısını hazırlamaktır.

Bireysel ihtiyaçların karşılanabilmesi ve kendi kendine yetebilirlik ancak bu şekilde güçlenecek ve aile-eğitim kurumu arasındaki sağlıklı ilişkiyle de arzulanan düzeye gelebilecektir.

Buradan istifade eden çocuklarımıza gösterilen şefkat ve sıcaklık, her düzeyde uzatılan ilgi ve yakınlık eli, gerek fiziksel gerekse de zihinsel gelişime çok ciddi katkılar sağlayacaktır.

Elbette her şey insan içindir.

Geleceğin güçlü Türkiye’si, yarınların mutlu ve kudretli millet hayatı yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik bağlarının sağlamlaştırılmasıyla mümkün olacaktır.

Bunun için her anlamda sağlıklı nesillerin, donanımlı zihinlerin yetişmesi geleceğimizin garantisi ve güvencesidir.

Bu önemli vazife de tabiatıyla hepimizindir.

Hiçbir engele takılmadan, hiçbir engele aldırmadan buradaki her kardeşimin gelecekte toplum içinde önemli sorumluluklar alacağına yürekten inanıyorum.

Böylesi hayırlı ve şifalı eğitim kurumlarımız olduğu sürece şüphesiz fiziksel ve zihinsel engellerin aşılacağını ve eninde sonunda tesirsiz kalacağını düşünüyorum.

Biliyor ve kabul ediyoruz ki, asıl engel işin aslında gönüllerde, kalplerde ve duygularda oluşacak olan kırgınlıklar ve dargınlıklardır.

Bu tür bir engelin ise Allah korusun ama, millet hayatında ağır sonuçlara neden olacağı neredeyse kaçınılmazdır.

Her engeli yenerek, yüreklerde oluşabilecek her mesafeyi kısaltarak elele ve tam bir birliktelik şuuruyla karşımıza çıkan güçlükleri yeneceğimizi, zorlukları mağlup edeceğimizi ümit ediyor böyle olmasını canı gönülden temenni ediyorum.

Ben bugün burada olmaktan ve “Özel Tebessüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi”nin bu muhterem hizmetine şahit olmaktan büyük kıvanç duydum.

Bu şubenin Etimesgut’a ve Etimesgutlu vatandaşlarıma hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

“Özel Tebessüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi”ni kurarak sürekli geliştiren değerli girişimci ve yöneticileri içtenlikle bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Hepinizi Yüce Allah’a emanet ediyorum.

Sağ olun, var olun.