Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Jandarma Genel Komutanlığı’na Ait S-70 Sikorsky Tipi Helikopterin Düşmesiyle” ilgili yaptığı basın açıklaması. 23 Temmuz 2012
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
“Jandarma Genel Komutanlığı’na Ait S-70 Sikorsky Tipi Helikopterin Düşmesiyle”
ilgili yaptığı basın açıklaması.
23 Temmuz 2012

Dün vuku bulan elim bir helikopter kazası sonuçları itibariyle hepimizi derinden yaralamış ve yüreklerimizi yangın yerine çevirmiştir.

Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsky tipi bir helikopterin Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin sınır kesimindeki Dağlıca’nın12 km kuzeydoğusunda inişe geçtiği sırada düşmesi sonucunda beş askerimiz şehit olmuş, yedisi de yaralanmıştır.

Yapılan resmi açıklamada ise helikopterin güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığı iddia edilmiştir.

Acı veren ve dayanılmaz nitelikli kayıplarımıza neden olan bu hadisenin, her yönüyle aydınlatılması ve kuytuda kalan hususların açığa çıkarılması acilen sağlanmalıdır.

Helikopterin nasıl düştüğüyle ilgili akıllara öncelikle gelen; ihmal, pilotaj hatası, sabotaj veya saldırı seçenekleri üzerinde ayrıntılı olarak durulmalı ve kuşkular mutlaka giderilmelidir.

Bu itibarla başlatılan adli ve idari soruşturma süreci hızla ve etkinlikle sürdürülerek sonuca ulaştırılmalıdır.

Ayrıca Hakkari-Dağlıca Yeşiltaş Karakolunda meydana gelen patlama neticesinde de bir askerimiz şehit düşerken sekizi de yaralanmıştır.

Görüldüğü kadarıyla Dağlıca musibetlerin ve kanlı olayların adeta çekim ve ağırlık merkezi haline gelmiştir.

Yeşiltaş Karakolu’ndaki bu talihsiz ve üzücü olayın nasıl ve ne şekilde cereyan ettiğinin netleştirilerek sorumluların ve varsa suçluların tespitinin yapılması gecikmeksizin temin edilmelidir.

Bu vesileyle şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı temennilerimi iletiyorum.

Yaralı Mehmetçiklerimizin de bir an önce acil şifa bulmalarını niyaz ediyorum.