Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin "15 Kasım 2012 Tarihinde Gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı ve Son Siyasi Gelişmeler Üzerine" yaptıkları yazılı basın açıklaması. 16 Kasım 2012
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin
"15 Kasım 2012 Tarihinde Gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı ve
Son Siyasi Gelişmeler Üzerine" yaptıkları yazılı basın açıklaması.
16 Kasım 2012

 

Türkiye hem iç hem de dış gelişmelerin tazyik, baskı ve yönlendirmesi altında çetin ve çetrefilli günlerin içinden geçmektedir.

Birbiriyle iç içe geçen olaylar halkası millet ve devlet bekasını endişe verici şekilde hırpalamaktadır.

Ülkemiz içine girdiği bulanık ve bunalımlarla çevrelenmiş sürecin ağırlığı altında ezilmekte ve güç kaybına uğramaktadır.

Nitekim devamlı irileşen ve mesafe alan buhran sarmalı milletimizi dört bir yandan çemberine almakta ve doğal olarak enerjisini tüketmektedir.

Bölücü taleplerdeki dur durak bilmeyen ilerlemeler, buna karşılık AKP zihniyetinin verdiği tavizler meçhule sürüklenen ülke tablosunu fazlasıyla belirginleştirmektedir.

AKP hükümetinin PKK’ya teslim niteliğindeki adımları Türkiye’yi zifiri karanlık bir mecraya adeta mahkum etmektedir.

Cezaevlerinde sürdürülen açlık grevleri, PKK’nın Meclis uzantılarının ölüm oyununda rol almaları maalesef ülkemizi tehdit kuşağına hapsetmiştir.

İnsan hayatına saygı duymayan teröristlerin kendi bedenlerini vasıta yaparak sözde hak arayışlarına girmeleri ve ölüme yatarak dayatmalarını kabul ettirmeye çalışmaları tam bir kara mizah örneği olarak karşımızdadır.

Milletimizin canına kast eden alçakların, küstahça kendi canlarına ihtimam gösterilmesini isteyerek hain isteklerine zemin ve ortam açmaya çalışmaları hezeyan ötesi bir durumdur.

Tabut, ölüm, açlık üçlemesiyle Türkiye’yi felç etmeye ve bölücü emellere meydana açmaya zorlayan bu çürümüşlüğün AKP zihniyetinde karşılık bulması işin bir başka hazin ve hüsran yanını oluşturmaktadır.

Anadilde savunma densizliğinin hükümet nezdinde makul ve meşru görülmesi ve bu konuda gerekli girişimlerin yapılması Kandil, İmralı ve Barzani ittifakının elde ettiği bir mevzi olarak değerlendirilmelidir.

Bunun yanında, şu an itibariyle taşıdıkları görev ve sorumluluk ne olursa olsun, peşmerge reisi sıfatından çıkamayan Barzani ve Talabani’nin malum köhnemiş kalemler aracılığıyla hiçbir ahlaki ve insani yönü olmayan görüşlerini servis etmeleri Türkiye’nin nasıl bir zillete muhatap kaldığını göstermektedir.

AKP’nin yakın dostu ve kardeşi olan bu ikilinin, ülkemizin içişlerine karışacak ve bölücü etnik terörü aklayacak kadar cüret ve cesaret kazanmaları hezimetin ve yenilgi psikolojisinin boyutunu göstermesi bakımından ibret vericidir.

AKP’ye yol haritası çizen, PKK, İmralı ve bölücülük lehine çağrıda bulunmaya kalkışan bu iblis elçilerinin büyük milletimizi hafife almaları hiçbir şekilde izah edilemeyecek bir handikaptır.

Bilhassa AKP’nin gururu Barzani’nin sözde Batı Kürdistan realitesinden bahsetmesi ve bunun kabulüne göndermede bulunması Türkiye’nin etrafında kümelenen hıyanetin ilan ve duyurusu olarak da görülmelidir.

Başbakan Erdoğan’ın bu olan bitenleri tepkisiz, hareketsiz ve vurdumduymazlıkla izlemesi ise kime ve hangi hedeflere hizmet ettiğini bir kez daha netliğe kavuşturmuştur.

Hiç şüphesiz son zamanlarda hızla dönen bölücülük çarkının, güç kazanan terör lobisinin, milletimizi risk ve tehlikeler kazanına atmaktan çekinmeyen iktidar zaafının amacına ulaşamayacağını herkes iyi bilmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi rezaletler serisine dayanacak ve karşılayacak donanım, potansiyel ve heyecana fazlasıyla sahiptir.

Yanlışta buluşanlar, ihanetle yolları kesişenler, yanılıp da Türk milleti üzerinden hesap yapanlar Milliyetçi-Ülkücü hareketin vakar, hamiyet ve asaleti karşısında erimekten kurtulamayacaklardır.

Ayrıca yakın coğrafyalardaki sorunlar vahim bir hal almıştır.

İsrail’in Gazze’ye saldırısı ve Filistinli kardeşlerimizin kanını dökmesi yeni bir cinayet mekanizmasının devreye girdiğini işaret etmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi, mazlum Filistinli kardeşlerimize düzenlenen saldırıları nefretle ve lanetle kınamaktadır.

ABD’nin Türkiye ve Mısır’a yönelik telkinleri ve İsrail’in yanında saf tutan tutumu insanlıkla bağdaşmadığı gibi, müttefiklik hukukuyla da uyuşmamaktadır.

Şayet ikna edilmesi gereken öncelikli bir taraf varsa, onun da İsrail saldırganlığı olduğu gün gibi meydandadır.

Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimize vahşice bomba yağdırılması yeni bir kanlı sürecin habercisi niteliğindedir ki; buna çanak tutan, ortam açan, bahane bulan kim varsa ölümlerde pay ve hisse sahibidir.

Partimiz İsrail’in füze ve bomba dilinden vazgeçmesini, siyasi hesaplar uğruna insanlığı çiğnememesini beklemekte ve uluslararası toplumun katliamlara sessiz kalmamasını içtenlikle talep etmektedir.

Bu şartlar altında Milliyetçi Hareket Partisi’nin 10.Olağan Büyük Kurultayında seçilen Merkez Yönetim Kurulu üyeleri dün itibariyle bir araya gelmişlerdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk’ün istirahatgâhı olan Anıtkabir’i ve merhum Başbuğumuz Türkeş Bey’in Anıtmezarını ziyaretin arkasından yapılan toplantıda, önümüzdeki dönemde Milliyetçi Hareket Partisi’nin yönetimini üstlenecek olan yeni Başkanlık Divanı üyeleri de belirlenmiştir.

Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nda yapılan seçim sonucunda;

1. Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Sefa Şefkat Çetin

2. Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Oktay Öztürk

3. Siyasi İşler, Parlamento ve Hükümet İle İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Celal Adan

4. Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Ahmet Kenan Tanrıkulu

5. Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Edip Semih Yalçın

6. Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Mevlüt Karakaya

7. Türk Dünyası ve Uluslar Arası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Yıldırım Tuğrul Türkeş

8. Araştırma-Strateji Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Emin Haluk Ayhan

9. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Sadir Durmaz

10. Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Ruhsar Demirel

11. Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Atilla Kaya

12. Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Zuhal Topçu

13. Parti Genel Sekreterliğine Sayın İsmet Büyükataman,

14. İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu, Genel Sekreter Yardımcılığına Sayın Abbas Bozyel;

15. Siyasi ve Sosyal İşler İle Protokol İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına ise Sayın Recep Dumanlı;

seçilmişlerdir.

Bu itibarla ile;

Başta ilk kez toplanan Merkez Yönetim Kurulunun değerli üyeleri olmak üzere, bu seçkin heyet içinden Başkanlık Divanı’na seçilen arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum.

Yoğun bir mesai temposu içinde, üstün bir gayret ve mücadele ile sürdüreceklerini inandığım çalışmalarında üstün başarılar diliyor, milletimize, devletimize, Türk siyasetine, partimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Kurultayla sonuçlanan siyasal süreç boyunca, yüksek bir sorumluluk ahlakıyla ve fedakârca hareket ederek, Milliyetçi-Ülkücü iradeye tecelli imkânı veren bütün dava arkadaşlarıma en içten duygularımla şükranlarımı bir kez daha sunuyorum.