Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Adana İncirlik Üssü’nde Görev Yapan Bir Grup ABD Askerinin Kutsal Değerlerimize Karşı Yaptıkları Saldırı ve Hakaretlerle İlgili” yaptıkları basın açıklaması. 10 Ocak 2013
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
“Adana İncirlik Üssü’nde Görev Yapan Bir Grup ABD Askerinin
Kutsal Değerlerimize Karşı Yaptıkları Saldırı ve Hakaretlerle İlgili"
yaptıkları basın açıklaması.
10 Ocak 2013

 

Adana İncirlik Hava Üssü’nde bir grup kendini bilmez ABD askerinin kutsal değerlerimize saldırdığına dönük iddialar kamuoyuna yansımıştır.

Nitekim İncirlik Üssü’ndeki 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda bulunan bir camimize yılbaşı gecesi giren bazı ABD askerlerinin, ahşap minberi yıkıp camları kırdıkları, arkasından da yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i yırttıkları yerel ve ulusal medyada yer bulmuştur.

Her şeyden önce bu vahim iddianın ne kadar doğru olup olmadığı araştırılmalı ve aziz milletimizle paylaşılmalıdır.

Bu saygısız, ölçüsüz ve düşmanca tavırların netleşmesi halinde ise sorumlular kim olursa olsun haklarında adli ve idari cezalar tam olarak tatbik edilmelidir.

Mukaddes değerlerimize el uzatan ahlaksızların, hakaret eden şuursuzların yaptıkları elbette yanlarına bırakılmamalıdır.

ABD askerlerinin farklı ülkelerdeki disiplinsiz, kurallara riayet etmeyen ve haddi aşan davranışları fazlasıyla bilinmektedir.

Irak işgali sırasında kutlu dinimiz İslam’a ve değerlerine yönelik edep ve hayâ dışı muameleleri hala hafızalardan silinmemiştir.

Geçtiğimiz yıl Afganistan’daki Bagram Hava Üssün’de Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e çirkin ve alçakça tutumları da sıcaklığını kaybetmemiştir.

Bilinmelidir ki, Türkiye ne Irak, ne de Afganistan’dır.

Türk milleti milli ve manevi kıymetlerine yapılacak her türlü tahammülsüz ve düşmanca eğilimleri karşılıksız bırakmayacak kadar uyanık, şuurlu ve azim doludur.

Bu itibarla Adana İncirlik Üssü’ndeki skandal iddianın vakit kaybedilmeden vuzuha erdirilmesi ve kamuoyunun aydınlatılması gerekmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi konuyu yakından ve pürdikkat takip edecek, ihmal ve kayıtsızlığa yeltenenlere fırsat vermeyecektir.