Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin TBMM'de Basın Mensuplarının Sorularına Verdiği Cevaplar. 22 Ekim 2013
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin
TBMM'de Basın Mensuplarının Sorularına Verdiği Cevaplar.
22 Ekim 2013

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, milletvekili hanım arkadaşlarımızın başörtüsü ile Meclis'e girmesine taraftardır" dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Meclis'deki grup toplantısın sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, AK Parti Grubu'nun, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılan 60 maddeyle ilgili CHP ile görüşeceğinin hatırlatılarak, MHP'den de randevu talebinde bulunup bulunmadığının ve tavırlarının ne olacağının sorulması üzerine, henüz böyle bir randevu talebi olmadığını belirtti.

 TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin üyelerinin bulunduğunu söyleyen Bahçeli, "Bu tür görüşmelerle milletimizi, siyasi partileri oyalamaya hiç gerek yoktur. Orada her şey konuşulmakta ve MHP'nin bu konudaki tavrı bilinmektedir. Bilinen bir tavrın nesini görüşmek için gelecektir? MHP, Anayasa Komisyonu'nun hedefleri doğrultusunda çalışmasını arzulamakta, masada kalmayı tercih etmekte, parça parça bazı görüşmelerde ortak noktaları Meclis'e taşıyarak, araya PKK taleplerine cevap verebilecek sızmalar yapmaya müsaade etmeyecektir" dedi.

Bahçeli, "Randevu talep ederlerse geri mi çevireceksiniz, yüz yüze görüşüp bunları mı ifade edeceksiniz?" sorusunun sorulması üzerine de "Eğer bu söylediklerimi yayınlarsanız, AKP de bunu duyarsa gelmemeleri kendileri için doğru olur" karşılığını verdi.

Bahçeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başörtülü milletvekillerinin Genel Kurul'da bulunmasına ilişkin yarın görüşme yapmasının beklendiğinin sorulması üzerine ise "MHP, milletvekili hanım arkadaşlarımızın başörtüsüyle Meclis'e gelmelerine taraftardır. Ancak, ölçüsünü Meclis'in vakarına yakışır güzellikte yapmalarında yarar vardır. Herhalde sadece gözü gözüken, kara çarşafla da Meclis'e gelecek halleri yoktur" diye konuştu.