Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “İzmir Tersanesi’nde Yaşanan Römorkör Faciasıyla” ilgili yazılı basın açıklaması. 23 Aralık 2013
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
“İzmir Tersanesi’nde Yaşanan Römorkör Faciasıyla” ilgili yazılı basın açıklaması.
23 Aralık 2013

 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesi’nde bakımı yapılan bir Römorkörün dalış esnasında yan yatması hepimizi hüzne boğan bir faciaya neden olmuştur.

Yüreğimizi sızlatan ve içimizi titreten söz konusu müessif hadisede 10 vatan evladı şehit olurken, 17’si de yaralanmıştır.

Planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden beri havuzda bulunan TCG Değirmendere Römorkörünün denize inişi esnasında su alıp alabora olmasına hangi iç ve dış faktörlerin sebep olduğu enine boyuna araştırılmalıdır.

Başlatılan adli ve idari soruşturma süreci, tüm ihtimaller hesaba katılarak hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmelidir.

17 Aralık günü, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinin 12 km güneyinde kaza kırıma uğrayan S-70 Sikorsky tipi helikopterin yeni bakımdan çıktığı hafızalardadır.

Bu defa da bakımı yapılan bir Römorkörün dalış halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yan yatarak 10 evladımızın şehadetine yol açtığı ortadadır.

Milletimizi derinden yaralayan bu iki üzücü vaka bakım süreçlerinden kaynaklı bazı aksaklık, dikkatsizlik, eksiklik ve tedbirsizliklerin olabileceğine işaret etmektedir.

Bu itibarla İzmir Tersanesi’ndeki acı hadise tüm yönleriyle aydınlatılmalı ve soru işaretleri giderilmelidir.

Bu düşüncelerle aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.