Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin “Malatya’da Düşen İki Adet RF-4E Keşif Uçağı ve Şehitlerimizle” ilgili yayımladıkları yazılı basın açıklaması. 25 Şubat 2015
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin
“Malatya’da Düşen İki Adet RF-4E Keşif Uçağı ve Şehitlerimizle” ilgili
yayımladıkları yazılı basın açıklaması.
25 Şubat 2015

 

Malatya 7’inci Ana Jet Üssünden gece uçuş eğitimi için havalanan iki adet RF-4E Keşif Uçağı dün akşam saatlerinde düşmüştür.

Bilahare düşen uçakların enkazına ulaşılmış ve dört pilotumuzun şehit düştüğü anlaşılmıştır.

Bizleri derinden üzen bu kazada hayatını kaybeden pilotlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi, uçak düşme vakasının iç yüzünün aydınlatılması maksadıyla lazım gelen idari ve adli tahkikatın eksiksiz icra edilmesini beklemektedir.

Son yıllarda RF-4E tipi uçakların sık sık kaza geçirdikleri ve sonuç itibariyle şehit verdiğimiz bilinmektedir.

Söz konusu uçaklarda gövde yorgunluğu olup olmadığı, periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığı, elektronik harp taktikleri yoluyla sabotajlara uğrayıp uğramadıkları ayrıntılarıyla değerlendirilmelidir.

Aynı anda iki uçağın düşmüş olması yüzeysel açıklamalarla geçiştirilemeyecek kadar mühim bir hadisedir.

Uçuş ömrü dolmuş, miadı geçmiş, teknolojik kabiliyeti eskimiş uçakların envanterde bulundurulması muhtemel risk ve tehlikeleri de artırmaktadır.

Bu itibarla yurt savunmasında üstün emek ve hizmetleri bulunan pilotlarımızın can güvenliğini temin ve takviye etmek amacıyla Hükümet gerekli tedbirleri almalı, ihtiyaç duyulan desteği önşartsız vermelidir.

Allah’tan görünür görünmez kaza ve belalardan milletimizi ve vatan sevdalılarını korumasını yürekten temenni ediyor, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını içtenlikle ümit ediyorum.