Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin YILIK’ın “Anneler Günü” münasebetiyle yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 9 Mayıs 2021
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Dr. Pelin YILIK’ın
“Anneler Günü” münasebetiyle yapmış olduğu
yazılı basın açıklaması.
9 Mayıs 2021

 

 

Anne deyince aklımıza ilk gelen husus karşılıksız ve tarif edilemez bir sevgi, sonsuz bir saygıdır. Kadının Türk toplumu içerisindeki önemi geçmişten günümüze analık ve kahramanlık kavramlarıyla hayat bulmuş, Türk Toplumu’nun saygın ve eşsiz bir değeri olmuştur.

Devlet-millet varlığının sürekliliğinde aile yapının çok önemli ve müstesna bir yeri vardır. İlk sosyal birlik olan aile tüm sosyal yapının çekirdeğidir.  Türkler her zaman korumacı aile yapısına büyük önem vermişlerdir. Bu değerli yapının temeli ise “annelerimiz” dir. Toplumumuzu, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı annelerimiz büyük bir emek ve sevgiyle yetiştirir. Onların emeklerinin karşılığını hiçbir zaman ödeyemeyiz.

Küresel salgın koşullarında sağlığımız için mücadele ettiğimiz şu günlerde belki de annelerimizi sevgiyle kucaklayamıyoruz, sevdiklerimizle aramıza mesafeler giriyor ama bu süreci azim ve kararlılıkla atlatacağımıza olan inancım tamdır. Dünyanın ve aziz Türk Milleti’nin sağlık dolu günlere kavuşması en içten dileğimdir. Sevgi, saygı ve şefkat timsali tüm annelerimizi gönülden kucaklıyor, büyük bir emekle yetiştirdikleri milli ve manevi değerlerin bilincinde, Türk Milleti’nin geleceğine hizmet edecek evlatları yetiştirdikleri için kendilerini şükranla anıyorum.

Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin “Annelik oldukça insanlık hep var olacaktır, başta özlemle andığım, ismi geçtiğinde kalbimin titrediği saygıdeğer annem olmak üzere vefat etmiş annelerimize Allah'tan rahmet diliyorum" sözleriyle anneliğin ve annelik kavramının herhangi başka bir değerle kıyaslamaya tabi olamayacak mahiyette, sevgi ve şefkat dolu olduğunu veciz ve duygu dolu sözleriyle ifade etmişlerdir.

Mübarek Ramazan Ayı’nın da son günlerine yaklaştığımız bu zaman dilimi içerisinde annelerimize gösterdiğimiz sevgi ve saygının bu maneviyatın bilinciyle örtüşmesini temenni ediyor, tuttuğumuz oruçların ettiğimiz duaların kabul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Bu vesileyle ömür boyu baş tacı edeceğimiz değerlerimiz olan başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Hayatta olan annelerimize Allah’tan sağlık ve mutluluk, ebediyete intikal etmiş annelerimize ise rahmet diliyorum.