Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri – Bursa Milletvekili Sayın İsmet Büyükataman’ın “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Bursa Osmangazi’de yapmış olduğu konuşma.28 Mayıs 2022
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri – Bursa Milletvekili
Sayın İsmet Büyükataman’ın
“Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Bursa Osmangazi’de yapmış olduğu konuşma.
28 Mayıs 2022

 

Kıymetli misafirler, muhterem dava arkadaşlarım

Öncelikle sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyor, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin selamlarını ve muhabbetlerini iletiyorum.

Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma toplantımıza teşriflerinizden dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, sefa getirdiniz.

Değerli misafirler

Bağımsızlığın ve güvenliğin olmadığı bir ülkede; bilimden, ilimden, refahtan, gelişme ve ilerlemeden bahsedilemez.

İşte bu sebepten dolayı önceliğimiz ülkemizin her anlamda güvenliğini sağlayarak; milletimizi terör örgütlerinden, ekonomik operasyonlardan, fitnecilerden ve işbirlikçilerden korumaktır.

Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi kısır tartışmalarla, istikrarsız hükümetlerle ve sonu gelmeyen siyasi kavgalarla kaybedecek vakti yoktur.

Geçmişte defalarca denenmiş ve başarısız olmuş yöntemlerin ülkemize bir faydası olmadığı, aksine Türkiye Cumhuriyeti’ni geriye götürdüğü açıktır.

Tarihimizden aldığımız dersle, Cumhur İttifakı olarak öncelikli amacımız: Türkiye’nin tam bağımsızlık yolunda istikrarlı ve tavizsiz bir şekilde ilerlemesini sağlamaktır.

Türkiye’yi hep birlikte kalkındırmalıyız, hep birlikte korumalıyız, hep birlikte geleceğe taşımalıyız.

Türkiye’nin sınır güvenliğini tehlikeye atanlara, hep birlikte karşı koymalıyız.

Türkiye’nin ekonomik güvenliğine saldıranları, hep birlikte engellemeliyiz.

Türk Milleti’nin istikbaline gölge düşürenlerle ve istiklaline düşman olanlarla hep birlikte korkmadan mücadele etmek ve kazanmak zorundayız.

Merhum Ömer Seyfettin’in de söylediği gibi ‘’ Korkma, sen Türk’sün! Türkler hiçbir vakit, hiçbir yerde, hiçbir şeyden korkmazlar.’’

İşte bu şuur ve anlayış ile durmadan, korkmadan yorulmadan Türkiye’nin ve Türk milletinin bekası için çalışmaktayız.

Kıymetli dava arkadaşlarım

Bildiğiniz üzere; yıllardır terör örgütü PKK’ya her alanda yardım, yataklık yapan İsveç ve Finlandiya NATO’ya üyelik başvurusunda bulunmuş ancak Türkiye tarafından veto edilmiştir.

Cumhur İttifakı olarak, bu konudaki kararlılığımızı yükse sesle dile getirmeye devam edecek ve Türk Milleti’nin çıkarlarını koruyacağız.

Terör örgütlerine silah gönderen, teröristleri ülkelerinde saklayan, eli kanlı teröristlere kapılarını sonuna kadar açan bu ülkelerin NATO üyeliğine ne pahasına olursa olsun karşı duracağız.

Biz Cumhur İttifakı olarak, bu tuzağa düşmedik, düşmeyeceğiz.

Zillet ittifakı ise; her meselede olduğu gibi bu meselede de Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında durmayı becerememiştir.

Zillet İttifakı, gayrı meşru bir iktidar vaat eden emperyalistlerin desteğini kaybetmemek için PKK yanlısı bu ülkelerin NATO üyeliğine karşı çıkamamıştır.

CHP Genel Başkan Danışmanı Ünal Çeviköz Finlandiya medyasına verdiği demeçte, “CHP’nin, Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklemeye hazır olduğunu” ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti’ne olan düşmanlığını açıkça ve alçakça sergilemiştir.

Zillet ortaklarının; Türk gibi düşünmekten, Türk gibi yaşamaktan, Türk gibi davranmaktan aciz olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.

‘’ Düşmanlıkları Türklük sevgimizedir. Büyük Türkiye ülküsüne inancımızadır. Ve Yüce Allah’a imanımızadır.’’ Galip Erdem’in Ülkücü’nün Çilesi eserindeki bu satırları adeta zilletin duruşunu özetlemektedir.

Muhterem misafirler

Dünya ekonomisinde, önce pandemi sebebiyle tedarik zinciri bozulmuş ve durgunluk başlamış, ABD ve AB’nin karşılıksız para basarak piyasaya sürmesi dünya genelinde enflasyon rakamlarını yükselmiştir.

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte enerji fiyatları artmış ve tüm dünya gibi ülkemizde küresel boyutta yaşanan tüm bu olumsuzluklardan etkilenmiştir.

Ekonomik tehditlere karşı devletimiz gerekli birçok önlemi almış ve almaya da devam etmektedir.

Allah’ın izni ve milletimizin feraseti ile Türkiye Cumhuriyeti bu ekonomik tehdit ve saldırılardan en kısa zamanda alnının akıyla çıkacaktır.

Milletimizin hak ettiği refaha ulaşacağı günler yakındır.

Türkiye yoluna bugünden daha güçlü devam edecektir, etmek zorundadır.

Türk Milleti’nin istikbalini ve kaderini, ekonomik dalgalanmaların, borsa manipülatörlerinin eline bırakamayız.

Türkiye’nin batması, bitmesi ve bağımsızlıktan vazgeçip diz çökmesi için uğraşanlara ve onların yerli işbirlikçilerine bu ülkeyi teslim edemeyiz.

Masada Cumhur İttifakı’nın kararlı duruşunu ve sahada Türk Ordusu’nun güçlü ilerleyişini durduramayanlar, Türkiye’nin ekonomisini hedef almakta ve kirli operasyonlar vasıtasıyla ülkemize saldırmaktadırlar.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘’Türkiye ne zaman atağa geçse, ne zaman bölgesel ve küresel meselelerde öne çıkıp sivrilse gecikmeksizin siyasi, diplomatik ve ekonomik operasyonlar birbiri ardına sökün etmektedir’’.

Türkiye’de yönetim değişikliği için kolları sıvayanlar; batıdan gelen tüm talepleri kabul eden, milli çıkarlarını savunamayan, terör örgütlerine ses çıkaramayan bir Türkiye görmek istemektedirler.

Eminiz ki aziz milletimiz Türkiye’nin istikrarından yana tavır koyarak, Cumhur İttifakı’nın yanında yer alacaktır.

Değerli Misafirler

Altılı zillet masasının ortakları, daha seçim yılına bile ulaşmadan birbirine düşmüş, yaşanan koltuk kavgası tüm rezilliğiyle ortaya dökülmüştür.

Bu süreçte Gökkuşağı İttifakı ve gizli ortağı HDP’nin yabancı büyükelçiler ile görüşmelerinin ardı arkası kesilmemektedir.

Daha geçtiğimiz hafta ABD büyükelçisi önce HDP’yi hemen ardından ise İP’i ziyaret etmiş ve görüşmelerin içeriği “nezaket ziyareti” denilerek açıklanmamıştır.

Aynı büyükelçi hemen ertesi gün ise DEVA Partisi’ni ziyaret etmiştir.

Ne hikmetse bu görüşmelerin içeriği hep gizli kalmakta, sorulan sorular geçiştirilmektedir.

Dağılmak üzere olan altılı masa ve yabancı başkentlerin istihbarat ajanlarının kapalı kapılar ardında Türkiye’nin kuyusunu kazdığı ortadadır.

Herkes bilmeli ki, Türkiye Cumhuriyeti yabancı başkentlerden gelen emirlerle ve büyükelçiliklerden alınan talimatlarla yönetilemez, Türk Milleti buna izin vermez.

Muhterem Dava Arkadaşlarım

Geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu; Türk devletine seri katil diyen CHP il başkanına destek mitingi düzenlemiş ve bir kez daha bağımsız yargıya meydan okuyarak kanun tanımazlığını ilan etmiştir.

Maltepe mitinginde sahnede tek bir Atatürk fotoğrafı olmaması, CHP’nin içine düştüğü zilleti bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Zillet ortakları ve HDP’nin katılımıyla gerçekleşen bu mitingde Kılıçdaroğlu; “Barış akademisyenleri görevine dönsün, harp okulu öğrencileri serbest kalsın diyorsanız bize katılın.” sözleriyle teröristlere umut vermeye devam etmiştir.

Bu mitingde atılan “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız”  Her yer Kandil Her Yer Direniş” sloganlarına Kılıçdaroğlu tek bir ses çıkaramamıştır.

Kılıçdaroğlu; milletimizin iradesine ve canına kast eden darbecilerin, eli kanlı teröristlerin ve Türkiye düşmanlarının yanında safını tutmuştur.

Maltepe mitinginde sahneye çıkarılan ve “ açım, pazardan atık toplayıp geçiniyorum” diyen bir kişinin hemen ertesi gün “çilingir sofrasında” fotoğraflarının çıkması Kılıçdaroğlu ve ortaklarının oynadığı tiyatroyu ortaya çıkarmıştır.

Kılıçdaroğlu’nun mitingleri milletin değil; FETÖ’cü, HDP’li, PKK’lı teröristlerin, Pontus özlemi çekenlerin sesidir.

Kılıçdaroğlu’nun mitingleri; Kandil’in Pensilvanya’nın sesidir.

Kılıçdaroğlu’nun mitingleri; Türkiye düşmanı yabancı başkentlerin sesidir.

Emin olunuz ki; Türk milleti Cumhur İttifakı’nda kenetlenerek bu sesi kesecektir.

Ayrıca Zillet İttifakı ortağı Meral Akşener de “Canan Kaftancıoğlu’na saygı duyan insan sayısı arttı. Siyasetçiliği pekişti.” sözleri ile devlete katil diyen, sözde ermeni soykırımını anan bir kişiye sahip çıkmıştır.

İşte Zillet İttifakı ortağı İP’in durduğu nokta budur.

İP, “sözde ermeni soykırımını” savunanlarla yol yürümektedir.

İP, “katil devlet” diyenlerle kol koladır.

İP,  PKK kurucularından eli kanlı terörist Sakine Cansız’ı ananlarla beraberdir.

İP, Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılayanlarla, “Mustafa Kemal’in askeriyiz” sözüne alerji duyanlarla aynı saftadır.

Daha birkaç gün önce, terör elebaşlarından bir caninin, Cumhur İttifakı’nın kaybetmesi gerektiğini söyleyerek CHP ve İP’e oy istemesi ise;  Zillet İttifakı’nın kimlere umut olduğunu açıkça göstermiştir.

Kıymetli Misafirler

Bugün Türkiye;  sistemli olarak Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk düşmanlığı yapan, teröre tavizsiz sahip çıkan, her sözüyle emperyalistlerin kullanışlı bir aparatı hâline gelen bir Zillet İttifakı ile karşı karşıyadır.

Zillet İttifakı Türk milletinin dünüyle bugünüyle ve yarını ile kavgalıdır.

Cumhur İttifakı olarak, sizlerden aldığımız güç ve destekle, ülkemizi hak ettiği refah seviyesine taşımakta kararlıyız.

Evlatlarımıza; terörden arınmış, coğrafyasında huzuru sağlamış ve içerideki muhterislerden kurtulmuş bir Türkiye bırakmak istiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk Milleti’nden başka bir irade tanımıyoruz.

Dünyaya yabancı başkentlerin gözünden değil, Ankara’dan bakıyor Ankara’dan görüyoruz.

İnanıyoruz ki Türk Milleti karşısına çıkarılan her engeli kararlılıkla aşacak ve tarih sahnesinde hak ettiği yeri alacaktır.

2023 seçimlerinde büyük Türk Milleti, Türkiye üzerinde karanlık senaryolar yazanlara, hürriyetine göz dikenlere, geleceğini gasp etmeye çalışanlara, güzel cevabı sandıkta verecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak; devletimizin bekası, ülkemizin istikrarı ve gelecek nesillere müreffeh bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Anlatma ve Aydınlatma Toplantımıza iştirak eden siz değerli katılımcılara bir kez daha teşekkür ederken Zillet İttifakı’nın içerisine düştüğü ihaneti her bir kardeşimize anlatmanızı istirham ediyorum.

Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.

Ne mutlu Türk’üm diyene!