Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin YILIK’ın “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Çankırı - Bayramören’de yapmış olduğu konuşma. 16 Eylül 2022
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Dr. Pelin YILIK’ın
“Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Çankırı - Bayramören’de yapmış olduğu konuşma.
16 Eylül 2022

 

 

Kıymetli dava arkadaşlarım, teşkilatlarımızın birbirinden kıymetli mensupları, sivil toplum kuruluşlarımızın kıymetli başkan ve yöneticileri, değerli basın mensupları, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar,

Bugün; Bayramören İlçemizde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle hepinize en içten ve kalbi duygularımla hoşgeldiniz diyor, Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin selamlarını iletiyorum.

Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temasıyla yürüttüğümüz, seferberlik ruhuyla icra ettiğimiz çalışmalar kapsamında, 18 Şubat 2022 tarihinden bugüne kadar yaklaşık 900 ilçemizi bu hafta sonu itibariyle ziyaret etmiş olacağız. 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkemizin her yerinde, her içesinde, her bir vatandaşımızın gönlündeyiz. 

Ama elbette ifade etmeden geçemeyeceğim, Çankırı’nın ve Çankırı’nın yiğit insanının gönlümüzde yeri ayrıdır.

Sizlerin bir hemşehrisi olmak da benim için ayrı bir gurur vesilesidir.

Çankırılı vatanseverdir.

Çankırılı gözü karadır.

Çankırılı yüce gönüllüdür.

Çankırılı bayrak, toprak, vatan ve millet denildiğinde arkasına bakmadan koşa koşa şehadete gidendir.

Çankırı’nın yüreği Ilgaz Dağı kadar yüce, yaylaları kadar uçsuz bucaksızdır.

Bu nedenle sizlerin huzurunda olmak bizleri her daim heyecanlandırmaktadır.

Kıymetli misafirler,

Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkemizin her yerinde, her bir vatandaşımıza temas ederek parti politikalarımızı anlatmak bizim başlıca görevimizdir. Bizler kaynağını Türk Milletinin kendisinden alan, ülke, millet ve devlet menfaatleri doğrultusunda siyasetini dizayn eden bir partiyiz. Türk Milletinin mutlu, güvenli ve refah içerisinde olması bizim en büyük amacımızdır.

Şahsi menfaatlerini milli menfaatlere değişen hiç kimsenin ve hiçbir düşüncenin MHP de işi yoktur, olamaz. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben ilkesiyle hareket eden vatan sevdalıları olarak milletimize hizmet etmeye çalışan gönül erleriyiz. Bizim aklımızın bir kenarında hiç bir zaman ikinci bir ihtimal ve  hesap bulunmaz. Millet için faydalı olduğunu düşündüğümüz, gördüğümüz her konuya sonuna kadar destek oluruz.

Kıymetli dava arkadaşlarım;

Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin de üzerine basa basa belirttiği üzere 2023 yılında yapılacak seçimler milletimiz için büyük öneme haizdir. MHP olarak seçimlere en hazır parti konumunda biziz. İl İl Anadolu diyerek başladığımız programlarımıza, ilçe ilçe anlatma ve aydınlatma toplantıları ile devam ediyor, bir yandan da seçim mitingleri ile 2023 seçimlerine doğru emin adımlarla ilerliyoruz.

“Aday Belli Karar Net” teması ile 4 Eylül'de Sivas'ta ve 11 Eylül'de ise Bursa'da yaptığımız mitinglerde binlerce vatandaşımız Sayın Genel Başkanımızı dinlemiş ve bağrına basmıştır. Her seçimde olduğu gibi paralı ve haysiyetten yoksun anket şirketleri partimizi aşağı çekmeye çalışsa da Türk Milleti neyin ne olduğunun gayet farkındadır. Mitinglerde bir araya gelen onbinlerce kişi satılmış anketçilere en güzel cevabı vermiştir. Sözde sorularla, yönlendirmeler ile ortaya çıkarılan sonuçların hiçbir inandırıcı yönünün olmadığı her seçimde olduğu gibi 2023 seçiminde de bir kez daha ortaya çıkacaktır.

Kıymetli ülküdaşlarım;

2023 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak kararımız nettir. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Adayını belirlemekten dahi aciz olan 6+1 görünümlü masa etrafında toplananlar ülkeyi nasıl yönetmeye talip oluyorlar gerçekten anlaşılır durum değildir.
Bir yanda aday olmak isteyip sesini çıkaramayan Kılıçdaroğlu, bir yanda Kılıçdaroğlu'nu istemeyip belediye başkanlarını öne sürüp arkadan gizlice kendini yürütmek isteyen hanımefendi, bir yanda Abdullah Gül sevdası hiç bitmeyen Deva Ve sözde Gelecek partisi. Bir yanda da bunların alayının sesinin çıkmamasını sağlayan, masada son sözü söyleyecek olan HDP.

Bu olanlara baktığımız zaman Türk Milleti bırakın bunlardan birini seçerek ülkeyi emanet etmeyi, iki tane koyunu gütmesi için dahi vermeyecektir. Devlet yönetmek ciddi bir iştir. Masa etrafında toplananlar kendi kendilerine güvenmez iken, milletin bunlara inanması mümkün müdür?

CHP milletvekillerinden birisi akıllarından geçeni dışa vurmuş ve HDP ye bakanlık verilmesinin mümkün olduğunu söylemiştir. HDP’ ye bakanlık verilmesi demek, tıpkı belediye kadrolarına yerleşen teröristler gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bakanlıklarına ve kadrolarına terör örgütü üyelerinin yerleştirilmesi demektir. HDP’ ye bakanlık verilmesi demek PKK’nın devlete tutunması, ihanetin devlette konuşlanması demektir. Aslında bu masanın alayının niyeti de budur. Masa altında saklamaya çalıştıkları HDP o masanın oyun kurucusu olarak masa altında değil bilakis tam da masanın ortasında yer almaktadır.  HDP kimi isterse o aday olacaktır. Bundan kaçışları da yoktur. Sözde milliyetçi geçinen İp in bir kaç vekili bunun olamayacağını söylese de meclisten HDP li milletvekilinin ip li vekillere " bizim sayemizde meclistesiniz" dediği gün gibi akıllardadır.

Ne CHP ne İP ne de diğerleri boşuna uğraşmasınlar. Bu millet kimin kimle olduğunu, perde arkasında oyunun masanın kimler tarafından yönetildiğini çok iyi biliyor, görüyor. İstedikleri kadar toplansın, istedikleri kadar kek börek yesinler. Adayları kim olursa olsun alayına karşı Cumhurun dik duruşu galip gelecektir.

Kıymetli hazirun,

2023 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak güçlü bir şekilde parlamentoda bulunmamız demek, milletin sesinin güçlü bir şekilde çıkması ve en iyi şekilde temsil edilmesi demektir. MHP güçlü olursa Türkiye güçlü olacak, Türkiye güçlü olursa dünya Türklüğü daha da sözü geçer hale gelecektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesi demek PKK terör örgütünün bitmesi, ülke sınırlarının tam olarak güvenlikli hale gelmesi, dünya genelinde oyun kurucu bir Türkiye olması demektir. 

MHP’nin güçlü olması demek; her türlü cefa çekilerek, mücadele verilerek, aç susuz kalınarak, gerektiğinde uçaklara toplara karşı süngü ile karşı koyularak kurtarılan bu topraklar, kurulan bu Cumhuriyet ve kazanımların Allah'ın izniyle ebed müddet Türk Milletinde kalması demektir. 

MHP’nin güçlü olması demek; ülkemizin birlik beraberliğine, huzur ve refahına göz dikenlerin hayallerinin suya düşmesi demektir.

MHP’nin güçlü olması demek; belirsizlikten beslenen, bulduğu her fırsatta kaos çıkarmaktan zevk alan Zilletin düştüğü yerden bir daha ayağa kalkamaması demektir.  

Cumhur İttifakının 2023 seçimlerinde galip gelmesi demek; uluslararası arenada sözü geçen lider ülke Türkiye yolunda atılacak büyük bir adım demektedir.

İşte bu nedenlerle; Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 seçimlerinde hem partimiz için hem de Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanabilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Yılmadan, yorulmadan Sayın Genel Başkanımızın çizdiği yoldan kutlu zaferlere doğru emin adımlarla yürüyeceğiz.

Şimdi çağrım sizlere kıymetli hemşerilerim;

Vakit Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü olan 2023 yılında Cumhur’un muhteşem zaferini taçlandırmak için irade gösterme vaktidir. 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisini destekleyerek güçlü bir şekilde parlamentoda yer almasını sağlamaktır.

Bugün burada gördüğüm bu tablo, gözlerinizdeki parıltı ve yüreklerinizdeki inanmışlık bana hisssettiriyor ki; Çankırı 2023 Seçimleri‘ ne hazırdır. Cenab-ı Allah’ın izniyle 2023 yılında Cumhur’un zaferi yakındır.

Tüm bu duygu düşünceler ile sözlerime son verirken siz kıymetli hemşehrilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun!