LÜTFÜ TÜRKKAN

Meclis Konuşması : 15 Şubat 2012

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI ARASINDA ORTAKLIK ÇERÇEVE ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI15 Şubat 2012Belge Sahibi :

Sayın Başkan, değerli üyeler; yerel basının sorunlarını aslında Türkiye’deki diğer medyadan, diğer basından ayırmak çok mümkün değil. Kendine has bazı sıkıntıları olmasına rağmen genel medyanın sıkıntılarına bire bir yerel medyada da rastlıyoruz.

Ben Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesiyim, önümüzdeki hafta Avrupa Birliğinin Karma Parlamento Komisyonunun İstanbul’da bir toplantısı var. En son Brüksel’deki toplantımızda karşımıza çıkan en büyük problem -Sayın Adalet Bakanımız da vardı- Türkiye’deki tutuklu gazeteciler problemiydi. Bizim o konuda, oradaki görüşmelerde, görüşmeleri mümkün olduğunca daha sonraya ötelemeye çalışmamıza rağmen, “Umuyoruz bir dahaki toplantıda bu sayı azalacaktır.” diye bir temenniyle geldik. Dün Adalet Bakanlığı bürokratlarının bize verdiği brifingde bu sayının, bu sefer 105’e çıktığını öğrendik. Yani 63 tutuklu gazeteciyle yargılanan Türkiye, bu sefer 105 tutuklu gazetecisiyle beraber Karma Parlamento Komisyonu toplantısına gidecek.

Sayın Genel Müdürün bize aktardığı bir şey var. “Bu gazeteciler gazetecilik suçundan dolayı cezaevinde değiller.” Neden dolayı cezaevindeler? “69’u PKK ve KCK tutuklusu, 24’ü Marksist, Leninist, Komünist Propaganda Birliği üyesi, 15’i ETÖ.” dediler. ETÖ ne dedim? Ergenekon terör örgütü. Ergenekon’a da yazık ettiniz, Ergenekon’a da yazık ettiniz. Ergenekon terör örgütü üyesi vesair.

Bakın, ben size bir şey söyleyeceğim: Türkiye’de Ergenekon diye bir gayya kuyusu açıldı. Bu gayya kuyusunun içerisinde muhalefet kim varsa, muhalif kim ses çıkartıyorsa atın içerisine, orası kaldırıyor.  Adam zaten gazeteci, Kürt’se PKK’lı diye atıyorsunuz; Komünist’se, Marksist, Leninist Propaganda Birliği üyesi diye atıyorsunuz; milliyetçiyse, terör örgütü üyesi diye atıyorsunuz. Dolayısıyla, gazetecileri içeri atmanın yolu terör örgütüne bulaştırmak. Geçmişte terör örgütü suçlamasıyla cezaevinde yatmış bir adam olarak söylüyorum. Bizler beraat ettik arkadaşlar. Sonradan, şu anda hesabını sormaya çalışıyorsunuz, otuz iki sene sonra. Otuz iki sene sonra o insanlar hesap soramayacaklar ama ahirette sizden hesap soracaklar, kapıda bekliyorlar sizleri haberiniz olsun. Yani, “Sırat köprüsünü geçtik, öbür tarafta işimiz sağlam.” diye bakmayın, orada, bu zulmettiğiniz insanlar sizi bekliyor, bilgi vereyim istedim.

Yerel gazetecilere geçince, yerel gazetelerin en büyük sıkıntısı şu: Yerelde, Adalet ve Kalkınma Partisinin yerel yönetimlerdeki gücü elde etmesinden sonra yerel medya üzerinde şöyle bir baskı var: “Sen muhalif haberlere ses verirsen senin reklam gelirini keseriz. Biz kesmekle kalmayız, sana reklam verecek olan sanayici, iş adamı gibi diğer kurumları da senin reklam almanı engeller hâle getiririz.” Bunu bölgede, kendi bölgelerinde bütün arkadaşlarım hissediyor.

Basın İlan Kurumunun kuruluşu bulunduğu yerlerde kamu ilanlarının verilmesinde nispeten bir zorluk çekilmiyor. Orada da nitekim bazı zorluklar çıkarılıyor ama bazı önemli yerlerde, Basın İlan Kurumu şubeleri olmayan yerlerde kaymakamlıklarda herhangi bir memur, bu konuda daha önce bilgisi olan, olmayan herhangi bir memur mevcut idarenin lehine haber yapana Basın İlan Kurumu reklamlarını veriyor, yapmayana vermiyor. Bu baskı ve zulüm yerel medyanın üzerinde sayenizde devam ediyor.

Aslında yerel medyayı yaşatacak en önemli şey, Basın İlan Kurumunun verdiği ilanlar. Zira, hakikaten, devlet, verdiği ilanlara en yüksek parayı ödüyor; 7 lira 45 kuruş. Diğerlerine göre çok fazla, ciddi bir ücret. Onları ayakta tutabilecek bu reklam gelirlerinden sadece ve sadece komünist Rusya’nın Tass Ajansı gibi haber yapanlara reklam vermek “Bu memlekete, demokrasiye inanıyorum.” diyenlerin yapacağı en büyük zulümdür. Muhalif sese ses çıkaramayanların bu ülkeyi götürebilecekleri bir tek menzil var; menziliniz faşizm olur.

HAYDAR AKAR (Kocaeli) – Götürdüler!..

LÜTFÜ TÜRKKAN (Devamla) - Bakın, her gittiğiniz mecrada “Faşist ve diktatör” sözlerini fazlaca işitmeye başladınız. Hiç dikkatinizi çekmiyor mu? Hiç rahatsız olmuyor musunuz? Bunda bütün muhalefete ait bir sürü söylemlerle suçlayabilirsiniz ama biraz aynaya dönün “Bunda hiç bizim kabahatimiz yok mu?” deyin. Bugün hazırlanan, komisyonlardan geçen MİT Yasası’ndan tutun da diğer hazırlattığınız kanun hükmünde kararnamelere kadar tamamen yönetiminiz demokratik parlamenter sistemden çıkıp Parlamentoyu baypas eden, faşizm diktatörlüğüyle yönetilen bir ülke hâline getirmeye çalışıyorsunuz.

Teknik bir mesele daha var; RTÜK, yerel medyaya ceza kesiyor bazı hatalı yayınlarda, hatalı basımlarda. Yerel medyanın gücü belli, çalıştıracağı insan sayısı belli, maddi imkânları belli; RTÜK’ün kestiği bu cezayı yerel medya kaldıramıyor, dolayısıyla kapanma cezasına razı olmuş oluyor. RTÜK bu konudaki düzenlemesini yerel medyaya uygun hâle getirebilmeli. Daha önce bu ülkede SEKA varken hükûmetler yerel medyaya verilen gazete kâğıdına yüzde 50 sübvansiyon uyguluyordu, SEKA kapatıldıktan sonra gazete kâğıdını sadece ve sadece şu anda yurt dışından ithal eden yerel medya ithalatçıların kurbanı olmuş durumda. Kendi başlarına ithalat yapma imkânları olmadığı için, ithalatçılar, dolar inerken dahi fiyat yükselterek yerel medyayı çok ciddi zor durumda bırakıyorlar.

Çalışanların problemleri var yerel medyada. Ayakta durmaya çalışan yerel medya sahipleri çalışanların önemli bir kısmını sigortasız çalıştırıyor, çalıştırdıkları gazetecileri gazeteci sigorta primi yerine normal ücretli primi ödeyerek çalıştırıyor. Sarı basın kartının herkese dağıtılması nedeniyle sarı basın kartı da bir prestij olmaktan çıktı. Daha önce sarı basın kartına sağlanan birtakım kolaylıklar, onlar da kaldırıldı.

Bir şeyi söylemek istiyorum: Türkiye’de her meslek sahibi bir okuldan mezun yani berber dahi berber sanatkârlar odalarından alacağı bir diplomayla berberlik yapıyor, Türkiye’de gazetecilik yapmanın hiçbir okulu yok, isteyen herkes gazeteci olabiliyor. Bu, birtakım yanlışları da beraberinde getiriyor. Yerel medyada da iletişim mezunu bir sürü gencimiz şu anda işsiz beklerken yerel yönetimlerle ilişkisi iyi olduğu bilinen bir partiliyi gazeteler muhabir olarak çalıştırmak zorunda kalıyorlar. Niye? “Şu belediyenin ilanlarını, reklamlarını bize transfer eder.” umuduyla. Gazetecilere mutlaka bir standart getirilmeli, bir eğitim aranmalı, eğitimi yeterli olmayanlara da gazetecilik imkânı verilmemeli diye düşünüyorum.

Sözlerimi burada tamamlarken hepinize saygılar sunuyorum. Sağ olun. (MHP sıralarından alkışlar)

 

LÜTFÜ TÜRKKAN Tarafından Yapılan Meclis Konuşmaları

İNSAN HAKLARI İHLALLERİ HAKKINDA

Genelkurmay Başkanı 2 tane PKK’lıyı öldürdü diye 17 askeri tutuklattı.

20 Haziran 2012Detay İçin Tıklayınız
DIŞ POLİTİKAMIZLA İLGİLİ GÜNDEM DIŞI SÖZ

DIŞ POLİTİKAMIZ HK.

19 Haziran 2012Detay İçin Tıklayınız
AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

BORÇLANMA CEZALANDIRILACAK İSE ÖNCE HÜKÛMETTEN BAŞLAMAK LAZIM.

30 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI

TÜRK HAVA YOLLARINDAKİ BU ÇALIŞANLARIN DİRENİŞİ KARŞISINDA FAZLA KALAMAYACAKSINIZ. 

30 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI’NIN 6. MADDESİ HAKKINDA

AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI’NIN 6. MADDESİ HAKKINDA

30 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve içişleri Komisyonu Raporunun 3. Maddesi Hakkında

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve içişleri Komisyonu Raporunun 3. Maddesi Hakkında

29 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE MAKEDONYA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASININ ONAYLANMASI HAKKINDA

MAKEDONYA’DA TÜRKLER VAR OLMA MÜCADELESİ VERİYORLAR.

17 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE MAKEDONYA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE MAKEDONYA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA

17 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI

TÜRKİYE’DE ADALET VE KALKINMA PARTİSİ DÖNEMİNDE ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR HEP PERDE ARKASINDA GİZLİCE ALINDI.

16 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
180 SIRA SAYILI “AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI” HK.

180 SIRA SAYILI “AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI” HK.

15 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
2B YASASI

“Bu tüyü bitmemiş yetim işinden bir geri durun.” 

18 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI HAKKINDA

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI HAKKINDA

18 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
”2-B” OLARAK BİLİNEN ORMAN ÖZELLİĞİNİ YİTİRMİŞ HAZİNE ARAZİLERİNİN SATIŞINI ÖNGÖREN YASA TASARISI HAKKINDA

”2-B” OLARAK BİLİNEN ORMAN ÖZELLİĞİNİ YİTİRMİŞ HAZİNE ARAZİLERİNİN SATIŞINI ÖNGÖREN YASA TASARISI HAKKINDA

11 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
KAMU GÖREVLİLERİ SANDIKALARI KANUNUNDA DEĞİŞKİLKİ YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA

MEMURA, EMEKLİYE, DULA, YETİME, İŞÇİYE DÖRT AYDIR MAAŞ FARKINI ÖDEMEYEN BU HÜKÛMET, KONUTLARDA ELEKTRİĞE 9,33 ZAM YAPTI. 

03 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
“KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI” HK.

“KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI" HK.

02 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
KDV MUAFİYETİ HAKKINDA

HER GEÇEN GÜN SANAYİ ÜRETİMİ YAPAMAZ HÂLE GELİYORUZ 

31 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE KOSOVA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA ÇEVRE ALANINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI" HK.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE KOSOVA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA ÇEVRE ALANINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI" HK.

05 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

“Hepimiz Ermeni’yiz.” dedikten sonra, Ermeni parasının simgesini Türk parasına uygulamanın mantığını çözebilmiş değilim

01 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİĞORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA

SİZ 28 ŞUBAT'IN ÜRÜNÜSÜNÜZ.

01 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
Gündem Dışı Konuşma: Kocaeli Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nin yaratmış olduğu çevre kirliliği ve kanser hastalıklarındaki artış

Dilovası’nın toprağının, havasının, suyunun sanayi kuruluşları nedeniyle kirlendiğini gösteren kanıtların sayısı her geçen gün artmaktadır

21 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
DİLOVASI’NDA SANAYİLEŞMENİN YARATMIŞ OLDUĞU ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAKKINDA

DİLOVASI’NDA SANAYİLEŞMENİN YARATMIŞ OLDUĞU ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAKKINDA

21 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
CHP Grup Önerisi: Yerel gazetelerin ve gazetecilerin sorunlarının araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi

“Sırat köprüsünü geçtik, öbür tarafta işimiz sağlam.” diye bakmayın, orada bu zulmettiğiniz insanlar sizi bekliyor, bilgi vereyim istedim

15 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arasında Ortaklık Çerçeve Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

Kalfalık döneminizin en önemli eseri cari açıkların önlenemez yükselişidir. Hükûmetiniz, hiçbir cumhuriyet hükûmetinin yapamadığını yaptı, bu ülkede cari açık yaratma ve yükseltme rekoru şampiyonusunuz

15 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI ARASINDA ORTAKLIK ÇERÇEVE ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI

GAZETECİLERİ İÇERİ ATMANIN YOLU TERÖR ÖRGÜTÜNE BULAŞTIRMAK.

15 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI ARASINDA ORTAKLIK ÇERÇEVE ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUNU TASARISI HK.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI ARASINDA ORTAKLIK ÇERÇEVE ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUNU TASARISIHK.

15 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
ÇEK KANUNUDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAUR KANUN TASARISI

ÇEK YASASIYLA MAĞDUR ETTİĞİMİZ ORTA ÖLÇEKLİ KOBİ’LER VE ESNAFLARDIR.

26 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

Çek yasasıyla mağdur ettiğimiz, alacaklı olan kesim bizim hep beraber “orta direk” dediğimiz, ikt

26 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ KANUNU TASARISININ SEÇİM TUTANAKLARI VE SONUÇLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ HUSUSLAR HK.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ KANUNU TASARISININ SEÇİM TUTANAKLARI VE SONUÇLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ HUSUSLAR HK.

19 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
Kocaeli esnafının sorunları hakkında Gündem Dışı Konuşma

Esnaf artık eşinin bileziğini, kendisinin bir köşeye koyduğu kefen parasını, ölüm parasını bozdurmuş, sermayesinden yemeye başlamış, dükkânını ayakta tutmaya çalışıyor

10 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
Türkiye'nin Suriye’deki çatışmaların içine çekilmesi gayretlerini kaygıyla izliyoruz

Kıbrıs Barış Harekâtında dünya bize ambargo uygularken, uçak yakıtı ve kullanılmak üzere yüklü bir para veren, düne kadar “Dostum, kardeşim” dediğiniz, çadırının önünde diz çöktüğünüz dostunuzun sonu katkılarınızla ortada, şimdi sıra<

17 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
DIŞİŞLERİ BÜTÇESİ HK.

DIŞİŞLERİ BÜTÇESİ HK. KONUŞMA METNİ

17 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığının bütçesi

Millet çok naçar durumda. Pazara çıkın, çarşıya çıkın, insanların yüzü gülmüyor, sıkıntıda. Çocuk başka bir problem, evin geçimi başka bir problem

13 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Avrupa Birliği Bakanlığı bütçesi

12 Ekimde yayınlanan Türkiye-Avrupa Birliği İlerleme Raporu, altı yılda müzakerelerde ve Türkiye-AB ilişkilerinde ne kadar yol aldığımızın ve Türkiye’ye hangi koşulların dayatıldığının da en son göstergesidir

12 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
AB BAKANLIĞI BÜTÇESİ HK.

AB BAKANLIĞI BÜTÇESİ

12 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE FİNLANDİYA CUMHURİYETİ ARASINDA GELİR ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLERDE ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMASI İLE ANLAŞMAYA İLİŞKİN PROTOKOL VE NOTALARIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI

DÜNYA'NIN 16’NCI BÜYÜK EKONOMİSİ OLMAKLA ÖVÜNEN , TÜRKİYE’DE, AVRUPA’DA HEP O HAVA ATTIĞIMIZ   EKONOMİMİZ ÇOK CİDDİ SEKTEYE UĞRAYACAKTIR.

07 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE-FİNLANDİYA ARASINDA ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMASI HK.

 

TÜRKİYE-FİNLANDİYA ARASINDA ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME  ANLAŞMASI HK.

17 Kasım 2011Detay İçin Tıklayınız
ÇOK TARAFLI YATIRIM GARANTİ KURULUŞU SÖZLEŞMESİNİN MADDELERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN ONAYLANMASI HAKKINDA KANUN TASARISI

AB’DE YAŞAYAN TÜRK İŞÇİLERE ÜCRET VE DİĞER ÇALIŞMA KOŞULLARI YÖNÜNDEN AYRIMCI MUAMELELER YAPILARAK AB HUKUKU YERİNE GETİRİLEMEMEKTE. 

03 Kasım 2011Detay İçin Tıklayınız
YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER VE SORUNLARI HK.

YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER VE SORUNLARI HK.

03 Kasım 2011Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE BREZİLYA FEDERATİF CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA GELİR ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLERDE ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME HAKKINDA KANUN TASARISI

BREZİLYA'LI YATIRIMCILAR İÇİN TÜRKİYE'NİN, TÜRK YATIRIMCILAR İÇİN DE BREZİLYA’NIN DAHA CAZİP HÂLE GELMESİ HEDEFLENİYOR. 

25 Ekim 2011Detay İçin Tıklayınız