LÜTFÜ TÜRKKAN

Meclis Konuşması : 03 Kasım 2011

ÇOK TARAFLI YATIRIM GARANTİ KURULUŞU SÖZLEŞMESİNİN MADDELERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN ONAYLANMASI HAKKINDA KANUN TASARISI03 Kasım 2011Belge Sahibi :

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarının araştırılmasıyla ilgili verdiğimiz araştırma önergesinin lehinde konuşmak üzere söz aldım.

Bildiğiniz gibi, yaklaşık 1960 yılında başlayan Avrupa’ya Türk vatandaşlarının göçü sonrası şu anda 4 milyon Türk vatandaşı Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşamakta. Bunlar bulundukları ülkelerde uyum sorunları yaşamakla beraber, geçen süre içerisinde bulundukları ülkelere çok ciddi katkı sağlayan birer birey olmuşlardır. Aslında, bunu biraz daha geriye götürürsek 4 milyon insanın Türkiye’den ayrı bir yerde, yabancı bir ülkeye gitmesi, orada yaşamaya karar vermesi çok ciddi, başlı başına bir sorun. Bulunduğunuz topraklardan ayrı kalmak insanların psikolojisini çok ciddi bir şekilde rahatsız eden bir sorun ama ekmeğin bulunduğu yere, doyduğu yere göç eden Türk toplumları geçmişte, tarihte olduğu gibi hâlâ göçe devam ediyorlar.

İkinci Dünya Savaşı’nın 1945’te bitmesiyle ve soğuk savaş döneminin başlamasıyla birlikte, özellikle yüz binlerce, hatta milyonlarca insanını kaybetmiş Batı Avrupa ülkeleri çok acil biçimde yabancı işçiye ihtiyaç duydular o dönem. Büyük bir sanayileşme atağına geçip savaş yıllarında kaybettikleri ekonomik güçlerine tekrar dönmeyi amaçlayan Almanya olmak üzere en başta, Fransa, Belçika, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Danimarka gibi ülkeler Orta Doğu, Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerinden işçi almaya başladılar. Başta Türkiye, Yunanistan, Fas, Tunus, Cezayir, Yugoslavya gibi ülkelerden 1960’lı yıllardan itibaren 100 binlerce insan Batı Avrupa ülkelerine çalışmaya gittiler. Bu ülkelerin ortak yanı sanayileşememiş olmaları ve işsizlik girdabında çırpınıp durmalarıydı. İlk başta geçici olarak çalışmaya gelen ve belirli bir gelir elde ettikten sonra ülkelerine dönmeyi düşünen bu insanlar, zamanla bu ülkelerin sosyal ve ekonomik imkânlarını terk etmemek için ve de ülkelerinde bu imkânların o dönem olmamasından dolayı geri dönmek yerine buralarda kalıcı olmayı tercih ettiler. Batı Avrupa ülkelerinin de bu yabancı işçilere ihtiyaç duyması, vatandaşlık hakkı vermesi gibi nedenler bu durumu daha da pekiştirmiş oldu.

Yurt dışında, özellikle Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın sayısız sorunu bulunuyor; bunların bir kısmı ekonomik, bir kısmı toplumsal, bir kısmı da eğitim sorunlarından oluşuyor. Bu sorunları ortaya koymak ve çözüm alternatifleri üretmek amacıyla yapılan birçok araştırma ve rapor var. Bu raporları incelediğinizde bugün yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın bugünkü durumu, yaşadıkları genel sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerileri yer alıyor. Bugün yurt dışında, çoğu Avrupa’da olmak üzere Rusya, Orta Asya ve Türk cumhuriyetlerinde, Suudi Arabistan’da, Libya’da, Kuveyt’te, İsrail’de ve diğer ülkelerde 4 milyona yakın soydaşımız yaşıyor. Bunların en önemli sorunları: Özellikle AB ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın AB hukukunun uygulanmaması sorunu var. AB’de yaşayan Türk işçilere ücret ve diğer çalışma koşulları yönünden ayrımcı muameleler yapılarak AB hukuku yerine getirilememekte. İşsizlik ve mesleki eğitim sorunları var, aile birleşmesi sorunları var. Eşleri ve çocukları Türkiye’de olan işçilerin ailelerini çalıştıkları ülkelere getirip aile birleşmesi sağlamalarının önünde ülkelere göre çok ciddi farklılıklar var. Vatandaşlarımızın hukuki sorunları var, özellikle çifte vatandaşlık sorunları var, vize uygulamasında sorunlar var, vergi yükümlülüğünde eşitsizlikler var, vatandaşlarımızın, özellikle yetişkinlerin uyum sorunları var, aileden kaynaklanan sorunlar var.

Tabii, bütün bunları çözmek için Hükûmetimiz de çok ciddi çalışmalar yapıyor. En son geçenlerde Sayın Başbakanın da katıldığı “50’nci Yılında Almanya’da Yaşayan Türkler” konulu bu sempozyuma katılan kuruluşlara bakıyoruz, 2004 yılından bu yana faaliyet gösteren birtakım dernek ve kuruluşlar olmasına rağmen, 1978 yılından bu yana Avrupa’da yaşayan Türklerin sorunlarını her merhalede dile getiren Türk Federasyonuna bu sempozyumda yer verilmiyor. Bunun sebebi, bu Türk Federasyonunun milliyetçi ve muhafazakâr bir görüş sahibi olması mı, orada yabancı düşmanlığı karşısında göğsünü siper ederek bu konuda mücadele etmesi mi; ASALA gibi örgütlerin o dönemde, Türk diplomatlarını öldürdüğü dönemde sokaklarda bunu telin eden, mitingler, yürüyüşler düzenlemesi mi yoksa sadece AKP’nin yurt dışında yaşayan işçilerin sorunlarını bir partiye indirgeyerek memlekette yine ayrımcı politikalar uygulaması isteği mi, bunu öğrenmek istiyorum.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar çalışırken çok ciddi zorluklarla paralar kazanıyorlar. Bu insanlar Türkiye insanının ortalama değerlerini taşıyan insanlar, milliyetçi ve muhafazakâr duyguları ciddi gelişmiş insanlar, zekât, sadaka, fitre gibi duyguları, alışkanlıkları, hassasiyetleri olan insanlar. Bu hassasiyetlerin sömürülmesi konusunda Türkiye maalesef hiç geç kalmamış. 1980’lerden bu yana bu insanların zekâtını almışlar, yemişler; fitresini almışlar, yemişler; sadakalarını almışlar, yemişler. Deniz Feneri diye bir dernek kurmuşlar, paraları indirmişler, buraya getirip Kanal 7 televizyonunu kurmuşlar. Bu insanların tek günahı dinî hassasiyetlerine önem vermeleri mi, Türkiye’den gelenleri adam bilip, güvenilir insan bilip, boylarına boslarına, ağızlarındaki Allah lafına inanarak yardım etmeleri mi, zekâtlarını vermeleri mi, sadakalarını vermeleri mi? Bu insanlar daha ne kadar sömürülmeye devam edilecek, bunu ben şahsen merak ediyorum. Zannediyorum, Almanya’daki vatandaşlarımız hâlâ bu konunun Türkiye’deki çözümü konusunda neler yaşanıyor merak ediyorlar.

Almanya’da devam eden dava sonuçlanmış. Deniz Feneri davasından sanıklar yargılanmış, cezalandırılmış; Türkiye’de ödüllendirilir gibi 170 tane söyleniliyor -bilemiyorum, ben saymadım- milletvekili “İyi yaptınız, iyi çaldınız.” der gibi bu konuda yargılananları cezaevinde ziyarete gidiyorlar. Bu, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın dinî duygularını istismar eden insanlara yapılan bir hakaret midir, değil midir, onu öğrenmek istiyorum. Yani bizim adamlar sizi soydular, biz de bunları orada kolluyoruz. Böyle bir anlayışı terk etmek lazım. Oradaki Türklerin sorunlarına gerçekten eğilmek istiyorsanız, onların sömürülmesinin önüne geçmek istiyorsanız bu tip davranışlardan uzak duracaksınız. Benim hırsızım, senin hırsızın diye ayırmayacaksınız, benim katilim senin katilin diye ayırmayacaksanız. Hırsız, inançlı da olsa hırsızdır, ateist de olsa hırsızdır. Bunları ayırdığınız zaman inançlı hırsız bizim hırsızımız, inançsız hırsızın binin tepesine şekline geldiğiniz zaman milletin inançlarıyla çok ciddi bir şekilde istismar konusu yapmış olursunuz. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

Ben, işçi şirketleriyle alakalı olarak “Vay, vay” diyen arkadaşımıza da özellikle söylüyorum, zannediyorum bilgisi var, o konuda bizi aydınlatırsa sevinirim. Bu İslami holdinglerle ilgili şu ana kadar yurt dışında zarar gören vatandaşlarımızın hangisinin hakları iade edildi veya bu konuda Hükûmetimizin yaptığı bir çalışma mı var? Hükûmetin yaptığı çalışma var ise bu vatandaşlarımızın mağduriyetini ne kadar giderdiler, onu merak ediyorum.

Bugün Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşen arkadaşlarımızın yaptığı bir çalışmayla ilgili bir soru sormak istiyorum. Türkiye’de özellikle yabancı devletlerden gelen personel istihdamı konusunda ciddi açılımlar yapıyoruz. Sayın Sağlık Bakanımız da burada. Başta doktorlar olmak üzere diğer meslekler grubunda da Türkiye’de yabancı personel çalıştırma, istihdam etme konusunda ciddi bir çalışma var ama bazı konular var ki bu konu Meclisin gündemine geldiği zaman mutlaka tartışırız da bazı konular var, çok özel konular. Bunlarda yabancı personel istihdam edilmesinin gerekçesini anlayabilmiş değilim. Bunlardan bir tanesi Kamu Güvenliği Müsteşarlığı. Kamu Güvenliği Müsteşarlığıyla ilgili kuruluş aşamasında geldiği zaman tasarı, orada yabancı personel çalıştırma müsaadesi istenmiş.

Bakın, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı, Türkiye'nin, bir ülkenin güvenliğini ilgilendiren çok önemli bir müsteşarlık. Orada çalıştırılacak olan personel, CIA ajanı mıdır, MOSSAD ajanı mıdır, yabancı bir ülkenin güvenlik mensubu mudur? Neden Kamu Güvenliği Müsteşarlığında yabancı bir personel çalıştırma gereği hissedilir. Bunu ben şahsen anlayabilmiş değilim. Bu, Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren çok önemli bir konudur. Gerçekten Türkiye'nin güvenliğini, Türkiye’deki insanların meselesini bir başka ülkenin inisiyatifine terk etmek gibi bir davranış biçimidir bu konuda alınan karar.

Umuyorum bunlar tekrar gözden geçirilir.

 

LÜTFÜ TÜRKKAN Tarafından Yapılan Meclis Konuşmaları

İNSAN HAKLARI İHLALLERİ HAKKINDA

Genelkurmay Başkanı 2 tane PKK’lıyı öldürdü diye 17 askeri tutuklattı.

20 Haziran 2012Detay İçin Tıklayınız
DIŞ POLİTİKAMIZLA İLGİLİ GÜNDEM DIŞI SÖZ

DIŞ POLİTİKAMIZ HK.

19 Haziran 2012Detay İçin Tıklayınız
AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

BORÇLANMA CEZALANDIRILACAK İSE ÖNCE HÜKÛMETTEN BAŞLAMAK LAZIM.

30 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI

TÜRK HAVA YOLLARINDAKİ BU ÇALIŞANLARIN DİRENİŞİ KARŞISINDA FAZLA KALAMAYACAKSINIZ. 

30 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI’NIN 6. MADDESİ HAKKINDA

AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI’NIN 6. MADDESİ HAKKINDA

30 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve içişleri Komisyonu Raporunun 3. Maddesi Hakkında

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve içişleri Komisyonu Raporunun 3. Maddesi Hakkında

29 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE MAKEDONYA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASININ ONAYLANMASI HAKKINDA

MAKEDONYA’DA TÜRKLER VAR OLMA MÜCADELESİ VERİYORLAR.

17 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE MAKEDONYA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE MAKEDONYA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA

17 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI

TÜRKİYE’DE ADALET VE KALKINMA PARTİSİ DÖNEMİNDE ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR HEP PERDE ARKASINDA GİZLİCE ALINDI.

16 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
180 SIRA SAYILI “AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI” HK.

180 SIRA SAYILI “AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI” HK.

15 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
2B YASASI

“Bu tüyü bitmemiş yetim işinden bir geri durun.” 

18 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI HAKKINDA

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI HAKKINDA

18 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
”2-B” OLARAK BİLİNEN ORMAN ÖZELLİĞİNİ YİTİRMİŞ HAZİNE ARAZİLERİNİN SATIŞINI ÖNGÖREN YASA TASARISI HAKKINDA

”2-B” OLARAK BİLİNEN ORMAN ÖZELLİĞİNİ YİTİRMİŞ HAZİNE ARAZİLERİNİN SATIŞINI ÖNGÖREN YASA TASARISI HAKKINDA

11 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
KAMU GÖREVLİLERİ SANDIKALARI KANUNUNDA DEĞİŞKİLKİ YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA

MEMURA, EMEKLİYE, DULA, YETİME, İŞÇİYE DÖRT AYDIR MAAŞ FARKINI ÖDEMEYEN BU HÜKÛMET, KONUTLARDA ELEKTRİĞE 9,33 ZAM YAPTI. 

03 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
“KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI” HK.

“KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI" HK.

02 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
KDV MUAFİYETİ HAKKINDA

HER GEÇEN GÜN SANAYİ ÜRETİMİ YAPAMAZ HÂLE GELİYORUZ 

31 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE KOSOVA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA ÇEVRE ALANINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI" HK.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE KOSOVA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA ÇEVRE ALANINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI" HK.

05 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

“Hepimiz Ermeni’yiz.” dedikten sonra, Ermeni parasının simgesini Türk parasına uygulamanın mantığını çözebilmiş değilim

01 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİĞORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA

SİZ 28 ŞUBAT'IN ÜRÜNÜSÜNÜZ.

01 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
Gündem Dışı Konuşma: Kocaeli Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nin yaratmış olduğu çevre kirliliği ve kanser hastalıklarındaki artış

Dilovası’nın toprağının, havasının, suyunun sanayi kuruluşları nedeniyle kirlendiğini gösteren kanıtların sayısı her geçen gün artmaktadır

21 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
DİLOVASI’NDA SANAYİLEŞMENİN YARATMIŞ OLDUĞU ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAKKINDA

DİLOVASI’NDA SANAYİLEŞMENİN YARATMIŞ OLDUĞU ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAKKINDA

21 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
CHP Grup Önerisi: Yerel gazetelerin ve gazetecilerin sorunlarının araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi

“Sırat köprüsünü geçtik, öbür tarafta işimiz sağlam.” diye bakmayın, orada bu zulmettiğiniz insanlar sizi bekliyor, bilgi vereyim istedim

15 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arasında Ortaklık Çerçeve Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

Kalfalık döneminizin en önemli eseri cari açıkların önlenemez yükselişidir. Hükûmetiniz, hiçbir cumhuriyet hükûmetinin yapamadığını yaptı, bu ülkede cari açık yaratma ve yükseltme rekoru şampiyonusunuz

15 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI ARASINDA ORTAKLIK ÇERÇEVE ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI

GAZETECİLERİ İÇERİ ATMANIN YOLU TERÖR ÖRGÜTÜNE BULAŞTIRMAK.

15 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI ARASINDA ORTAKLIK ÇERÇEVE ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUNU TASARISI HK.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI ARASINDA ORTAKLIK ÇERÇEVE ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUNU TASARISIHK.

15 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
ÇEK KANUNUDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAUR KANUN TASARISI

ÇEK YASASIYLA MAĞDUR ETTİĞİMİZ ORTA ÖLÇEKLİ KOBİ’LER VE ESNAFLARDIR.

26 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

Çek yasasıyla mağdur ettiğimiz, alacaklı olan kesim bizim hep beraber “orta direk” dediğimiz, ikt

26 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ KANUNU TASARISININ SEÇİM TUTANAKLARI VE SONUÇLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ HUSUSLAR HK.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ KANUNU TASARISININ SEÇİM TUTANAKLARI VE SONUÇLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ HUSUSLAR HK.

19 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
Kocaeli esnafının sorunları hakkında Gündem Dışı Konuşma

Esnaf artık eşinin bileziğini, kendisinin bir köşeye koyduğu kefen parasını, ölüm parasını bozdurmuş, sermayesinden yemeye başlamış, dükkânını ayakta tutmaya çalışıyor

10 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
Türkiye'nin Suriye’deki çatışmaların içine çekilmesi gayretlerini kaygıyla izliyoruz

Kıbrıs Barış Harekâtında dünya bize ambargo uygularken, uçak yakıtı ve kullanılmak üzere yüklü bir para veren, düne kadar “Dostum, kardeşim” dediğiniz, çadırının önünde diz çöktüğünüz dostunuzun sonu katkılarınızla ortada, şimdi sıra<

17 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
DIŞİŞLERİ BÜTÇESİ HK.

DIŞİŞLERİ BÜTÇESİ HK. KONUŞMA METNİ

17 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığının bütçesi

Millet çok naçar durumda. Pazara çıkın, çarşıya çıkın, insanların yüzü gülmüyor, sıkıntıda. Çocuk başka bir problem, evin geçimi başka bir problem

13 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Avrupa Birliği Bakanlığı bütçesi

12 Ekimde yayınlanan Türkiye-Avrupa Birliği İlerleme Raporu, altı yılda müzakerelerde ve Türkiye-AB ilişkilerinde ne kadar yol aldığımızın ve Türkiye’ye hangi koşulların dayatıldığının da en son göstergesidir

12 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
AB BAKANLIĞI BÜTÇESİ HK.

AB BAKANLIĞI BÜTÇESİ

12 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE FİNLANDİYA CUMHURİYETİ ARASINDA GELİR ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLERDE ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMASI İLE ANLAŞMAYA İLİŞKİN PROTOKOL VE NOTALARIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI

DÜNYA'NIN 16’NCI BÜYÜK EKONOMİSİ OLMAKLA ÖVÜNEN , TÜRKİYE’DE, AVRUPA’DA HEP O HAVA ATTIĞIMIZ   EKONOMİMİZ ÇOK CİDDİ SEKTEYE UĞRAYACAKTIR.

07 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE-FİNLANDİYA ARASINDA ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMASI HK.

 

TÜRKİYE-FİNLANDİYA ARASINDA ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME  ANLAŞMASI HK.

17 Kasım 2011Detay İçin Tıklayınız
ÇOK TARAFLI YATIRIM GARANTİ KURULUŞU SÖZLEŞMESİNİN MADDELERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN ONAYLANMASI HAKKINDA KANUN TASARISI

AB’DE YAŞAYAN TÜRK İŞÇİLERE ÜCRET VE DİĞER ÇALIŞMA KOŞULLARI YÖNÜNDEN AYRIMCI MUAMELELER YAPILARAK AB HUKUKU YERİNE GETİRİLEMEMEKTE. 

03 Kasım 2011Detay İçin Tıklayınız
YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER VE SORUNLARI HK.

YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER VE SORUNLARI HK.

03 Kasım 2011Detay İçin Tıklayınız
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE BREZİLYA FEDERATİF CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA GELİR ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLERDE ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME HAKKINDA KANUN TASARISI

BREZİLYA'LI YATIRIMCILAR İÇİN TÜRKİYE'NİN, TÜRK YATIRIMCILAR İÇİN DE BREZİLYA’NIN DAHA CAZİP HÂLE GELMESİ HEDEFLENİYOR. 

25 Ekim 2011Detay İçin Tıklayınız